ERŞAT SALİHİ: IRAK HÜKÜMETİNİN ALDIĞI KARARLAR, PROTESTOLARI DURDURMAYACAK!

ERŞAT SALİHİ: IRAK HÜKÜMETİNİN ALDIĞI KARARLAR, PROTESTOLARI DURDURMAYACAK!
14 Kasım 2019 - 17:38

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı ve Kerkük milletvekili Erşat Salihi, Irak’ta yaşanan protestolar ve hükümetin politikasına dair açıklamada bulundu.

Irak’ta başkent Bağdat başta olmak üzere birçok bölgede önemli protestolar yaşanıyor. Hükümet ve güvenlik güçleri ise protestoculara sert müdahalelerde bulunuyor. Ülkede 1 Ekim tarihinden beri yolsuzluklar, işsizlik ve temel hizmetlerden yoksunluğu protesto etmek adına başlatılan gösterilerde şimdiye kadar 300’den fazla kişi hayatını kaybetti.

ITC lideri Salihi protestolara müdahale noktasında hükümeti eleştirdi. Sosyal medyada yaptığı açıklamada Türkmen lider şu ifadeleri kullandı:

“Irak hükümetinin aldığı kararlar, caddelerde yaşanan ayaklanmayı durdurmuyacaktır. Mezhepsel projelerle, insanlar refah görmeyecekler. Bizler de Irak Türkleri olarak, bu projelere engel olmamız elzemdir. Milli çizgi kurtuluş yolumuzdur.”

ITC lideri Erşat Salihi, Irak siyasetine hakim mezhepçi anlayışın değişmesi gerektiğini vurguladı. Salihi daha önce Başbakan Abdulmehdi’ye istifa çağrısında bulunmuştu.

Kaynak: https://qha.com.tr/haberler/ersat-salihi-irak-hukumetinin-aldigi-kararlar-protestolari-durdurmayacak/115522/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum