ERMENİSTAN, BERDE ŞEHRİNİ VURDU: 21 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ!

ERMENİSTAN, BERDE ŞEHRİNİ VURDU: 21 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ!
29 Ekim 2020 - 12:26

Ermenistan, insani ateşkesi ihlal etmeye devam ediyor. Son olarak Ermenistan ordusu, Azerbaycan’ın Berde kentine füze saldırısı düzenledi. Saldırıda 21 sivilin hayatını kaybettiği belirtildi. Kentte ikinci bir saldırı ihtimaline karşı önlemler alındı.

Ermenistan’ın, Azerbaycan’ın Berde şehir merkezine bugün düzenlediği misket bombalı saldırıda 21 sivil yaşamını yitirdi, 70 kişi yaralandı. Azerbaycan Başsavcılığı tarafından saldırıya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, Berde kentinin en yoğun olduğu çarşı merkezine misket bombasıyla saldırı düzenlendiği ifade edildi.

EN İŞLEK İKİ KAVŞAĞA SALDIRI DÜZENLENDİ

Misket bombaları Berde’nin en işlek iki kavşağında bulunan sivillere ait ev, araç ve iş yerlerine düştü. Olayda bazı ev ve iş yerlerinde ciddi hasar meydana gelirken, en az 7 araç kullanılamaz hale geldi. Olay yerine ulaşan itfaiye araçları, bombaların patlaması sonucu çıkan yangını söndürdü. Kentte, olası ikinci bir saldırıya karşı güvenlik tedbirleri sıklaştırılırken, tüm kafe ve restoranlar dahil birçok işletme kapatıldı. 

“BERDE SAKİNLERİNİN İNTİKAMI SAVAŞ ALANINDA ALINACAK”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, konu ile ilgili sosyal medya hesabından, “Berde’de Ermenistan silahlı kuvvetlerinin füze saldırında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyorum. Berde sakinlerinin intikamı alınacak ve işgalcilere savaş alanında gereken yanıt verilecektir.” paylaşımında bulundu.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum