"ERMENİSTAN'A VERİLEN ANA MESAJ: ERMENİ TOPRAKLARINDA DEĞİLİZ, KENDİ TOPRAĞIMIZDA OLDUĞUMUZDUR"

"ERMENİSTAN'A VERİLEN ANA MESAJ: ERMENİ TOPRAKLARINDA DEĞİLİZ, KENDİ TOPRAĞIMIZDA OLDUĞUMUZDUR"
08 Ekim 2020 - 19:05

Azerbaycan’ın Karabağ ve 7 diğer bölgesini işgal eden Ermenistan, saldırılarına devam ediyor. Azerbaycan Ordusu işgal altındaki köyleri başarıyla savunmayı sürdürürken, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, “Ermenilerin konumu tarihsel yalanlara ve uluslararası hukukun norm ve ilkelerinin ihlallerine dayanırken, bizim tutumumuz uluslararası hukukun norm ve ilkelerine ve tarihi adalete dayanmaktadır.” dedi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, işgalci Ermenistan’ın saldırıları ve çatışmalar ile Azerbaycan Ordusunun kararlı ilerleyişi hakkında bugün Twitter hesabından yeni açıklamalarda bulundu. Aliyev, “Ermenistan’a verilen ana mesaj, Ermeni topraklarında değiliz, kendi toprağımızda olduğumuzdur.” ifadelerine vurgu yaptı.

Aliyev, açıklamasında şöyle bildirdi:

“AGİT Minsk Grubu eşbaşkanları olan uluslararası toplumun statükonun kabul edilemezliği ve değişmesi konusundaki tüm çağrıları havada kalıyor. Ermenilerin konumu tarihsel yalanlara ve uluslararası hukukun norm ve ilkelerinin ihlallerine dayanırken, bizim tutumumuz uluslararası hukukun norm ve ilkelerine ve tarihi adalete dayanmaktadır.

“ERMENİSTAN’IN TOPÇU ATEŞİNE RAĞMEN ERMENİSTAN TOPRAKLARINA DARBE İNDİRMİYORUZ”

Ermenistan topraklarından gelen topçu ateşine rağmen Ermenistan topraklarına herhangi bir darbe indirmiyoruz. Ermeni tarafı, CSTO’yu bu çatışmaya dahil etmeye ve çatışmayı uluslararasılaştırmaya çalışıyor. Bu tür bir yaklaşımın kabul edilemez olduğu görüşümüzü ifade ediyoruz.

Dünya gözlerimizin önünde değişiyor. Bunu temel almalıyız. Bugün, anlaşmazlığın aktif bir aşamaya girdiği ve bunu kimin çözme potansiyeline sahip olduğu açıktır.

“AZERBAYCAN’IN SAYGI DUYDUĞU ÜLKELER UZUN VADELİ BARIŞIN GARANTÖRÜ OLACAKTIR”

Yerleşme potansiyeli olan ve Azerbaycan’ın haysiyet, adalet ve samimiyetiyle saygı duyduğu ülkeler uzun vadeli barışın garantörü olacaktır.

Ermenistan savaş alanında önümüzde duramaz. Savaşı kaybeder ve bizi durdurmak, sivil nüfusa karşı azami suçları işlemek için çirkin davranışlarda bulunur. Savaş bölgesine yakın şehirlerimiz her gün ateş altında.

Bu bölgelerde yaşayan yurttaşlarımız sağlam durdu. Anavatan’ın yaşayacağına ve toprakların yakında kurtarılacağına dair sözleri var. Orada sonuna kadar kalacaklar ve ordumuza manevi destek verecekler.

“ERMENİSTAN’IN BALİSTİK FÜZELERLE ATEŞ ETMESİ SAVAŞ SUÇU”

Ermenistan silahlı kuvvetlerinin şehirlerimize ve köylerimize balistik füzelerle ateş etmesi savaş suçudur. Bu nedenle Ermeni liderliği sorumlu tutulmalıdır. Sözümüz imzamız kadar geçerlidir. Tek taraflı ateşkes sağlanamaz. Bu ikili bir karar olmalı ve yerinde uygulanmalıdır.

“ARABULUCU ÜLKELER, ERMENİLERİN İŞGALDEN ÇEKİLMESİ İÇİN ZAMAN ÇİZELGESİ VERMELİ”

Arabulucu ülkeler olan Minsk Grubu eşbaşkanları tarafından onaylanması gereken Ermeni birliklerinin işgal altındaki topraklardan çekilmesi için bize bir zaman çizelgesi verilmelidir.

İşgal altındaki topraklardan Ermeni askerlerinin çekilmesi ile ilgili bir takvim almalıyız ve bu takvim arabulucu ülkeler – Minsk Grubu eşbaşkanları tarafından onaylanmalıdır.

Ermenistan’a verilen ana mesaj, Ermeni topraklarında değiliz, kendi toprağımızda olduğumuzdur.”

Kaynak: 
Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum