BAKAN ÇAVUŞOĞLU: HER ZAMAN KIRIM TATARLARININ YANINDAYIZ

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: HER ZAMAN KIRIM TATARLARININ YANINDAYIZ
08 Ekim 2020 - 19:10

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Ukrayna Dışişleri Bakanı Yardımcısı Emine Ceppar ile bir araya geldi. Çavuşoğlu, “Her zaman Kırım Tatarlarının yanındayız.” derken Ceppar, “Bakan Çavuşoğlu şahsında Türk dostlarımıza, Ukrayna’ya destekleri ve Rusya’nın Kırım’ı işgalini tanımayıp insan hakları ihlallerini kınadıkları için teşekkür ettim.” dedi.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bugün Ukrayna Dışişleri Bakanı Birinci Yardımcısı Emine Ceppar ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bakan Çavuşoğlu, “Ukrayna Dışişleri Bakan Yardımcısı Emine Ceppar’la biraraya geldik. Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü en güçlü şekilde savunan ülkelerden biriyiz. Kırım’ın yasadışı ilhakını asla tanımayacağız. Her zaman Kırım Tatarlarının yanındayız.”

CEPPAR’DAN GELECEK HAFTA TÜRKİYE ZİYARETİ

Emine Ceppar ise görüşmeye ilişkin yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu şahsında Türk dostlarımıza, Ukrayna’ya destekleri ve Rusya’nın Kırım’ı işgalini tanımayıp insan hakları ihlallerini kınadıkları için teşekkür ettim. Türkiye’nin Kırım Platformunda aktif rol almasını bekliyoruz. Gelecek hafta Türkiye ziyaretimde bu konular gündemde olacak.”

Kaynak: 
Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum