Cengiz Aytmatov'un eserleri Özbekistan'da yayınlanacak

Kırgız Türkü, ünlü yazar Cengiz Aytmatov'un hikayelerinin ve romanlarının yer aldığı 10 ciltlik eser ilk kez Özbekistan'da basılacak.

Cengiz Aytmatov'un eserleri Özbekistan'da yayınlanacak
02 Kasım 2023 - 10:43

Kırgız Türkü roman yazarı Cengiz Aytmatov'un 10 ciltlik eseri ilk kez Özbekistan'da basıma girecek. Eser, Özbekistan-Kırgızistan Dostluk Derneği tarafından hazırlanarak okuyuculara sunulacak. Konuyla ilgili bilgi veren Özbekistan-Kırgızistan Dostluk Derneği Başkanı, araştırmacı, folklorcü Prof. Dr. Zuhriddin İsamutdinov Kırgızistan merkezli basın kuruluşu Kabar'a açıklamada bulundu. 

"AYTMATOV'UN YAZILARI TÜM DÜNYA İÇİN ÇOK ÖNEMLİ"

İsmutdinov, 10 ciltlik baskının içinde Aytmatov'un kaleme aldığı hikayelerin, romanların ve bilimsel çalışmalarının yanında uzmanların görüşlerini de kapsayacağını bildirdi. İstamutdinov, "Tolstoy gibi Aytmatov da eserlerini sadece kurgu olarak yazmadı; belki de çeşitli olay örgülerini, sanatsal dokuları ve karakterleri, bilincini okuyucunun inancına dönüştürmenin bir aracı olarak kullandı. Yazarın konuşması sadece Kırgız okuyucular için değil tüm dünya için çok önemli" ifadelerini kullandı. 

BASKI CENGİZ AYTMATOV'UN DOĞUMUNUN 95. YILINA İTHAF EDİLECEK

İsmutdinov, Aytmatov'un doğumunun 95. yıldönümüne ithaf edilen on ciltlik baskının, "Yangi Özbekistan" Yayınevi tarafından çıkacağını duyurdu. Baskıyla ilgili değerlendirmede bulunan İstmutdinov, "Bu yayının hazırlanması sırasında Türk edebiyatının büyük temsilcisi Cengiz Aytmatov, hayatı boyunca çalışmış, bir an olsun yorulmadan çalışmış ve birçok eser yazmış olmasına rağmen, onun pek çok kişi tarafından bilinmeyen ve okuyucular tarafından bilinmeyen eserleri bilinmiyordu" dedi.
İlk yayın yeri:https://www.qha.com.tr/turk-dunyasi/unlu-kirgiz-yazar-cengiz-aytmatov-un-10-ciltlik-eseri-ozbekistan-da-basilacak-480695

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum