CEBRAYIL İLİNİN 3 KÖYÜ DAHA AZERBAYCAN ORDUSU TARAFINDAN İŞGALDEN KURTARILDI

CEBRAYIL İLİNİN 3 KÖYÜ DAHA AZERBAYCAN ORDUSU TARAFINDAN İŞGALDEN KURTARILDI
06 Ekim 2020 - 10:23

Azerbaycan, işgal altındaki toprakları Dağlık Karabağ’ı kurtarmak için başlattığı harekatta bir biri ardına zafer haberleri geliyor. Ermenistan geri çekilmeye devam ederken, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, işgal altındaki toprakları kurtarmak için başlatılan operasyonda, Cebrayıl ilinde 3 köyün ve bazı stratejik tepelerin kontrolünün sağlandığını açıkladı.

Ermenistan’ın ateşkesi ihlal ederek Azerbaycan’ı taciz ve tahrik etmesinin ardından başlatılan operasyonda 9. güne girildi. Azerbaycan ordusu Dağlık Karabağ’ı işgalden kurtarmak için ilerlemeye devam ederken, Cumhurbaşkanı Aliyev bugün Cebrayıl ilinin (rayonunun) Şıhali Ağalı, Sarıcalı ve Mezre köylerinin işgalden kurtarıldığını açıkladı. Sosyal medya üzerinden açıklama yapan Aliyev, operasyonların devam ettiğini vurgulayarak, “Kahraman ordumuzun başarılı operasyonu sürüyor. Karabağ, Azerbaycan’dır.” paylaşımında bulundu.

Azerbaycan ordusu, işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonda Cebrayıl ilinin 3 köyünde ve bazı stratejik tepelerde kontrolü sağladı.

“KARABAĞ AZERBAYCAN’DIR”

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Twitter hesabından “Bugün Azerbaycan ordusu, Cebrayıl ilinin Şıhali Ağalı, Sarıcalı ve Mezre köyleri ile çeşitli yönlerde birkaç stratejik tepeyi işgalden kurtardı. Kahraman ordumuzun başarılı operasyonu sürüyor. Karabağ, Azerbaycan’dır.” paylaşımında bulundu.

Azerbaycan ordusu dün de Cebrayıl kent merkezini ve 9 köyü işgalden kurtarmıştı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum