BALIKESİR ÜNİVERSİTESİNDEN KARABAĞ'DA ŞEHİT DÜŞEN ÖĞRENCİYE ŞÜKRAN BERATI

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİNDEN KARABAĞ'DA ŞEHİT DÜŞEN ÖĞRENCİYE ŞÜKRAN BERATI
17 Kasım 2020 - 15:26

Balıkesir Üniversitesinde öğrenim gördüğü sırada II. Karabağ Savaşı’nın çıkması sonrası ülkesine dönerek cepheye koşan Mammadagha Safarov şehit olmuştu. Kahraman öğrencinin acı haberini duyuran Balıkesir Üniversitesi Rektürü Prof. Dr. İlter Kuş, Safarov’un ailesine Şükran Beratı verdi ve ailesine bir de duygu dolu mektup yazdı.

Azerbaycan’ın Ermeni işgali altındaki Karabağ’daki topraklarını kurtarmak için başlattığı tarihi harekat zaferle sonuçlandı. Zafer için bir çok Azerbaycan askeri şehadete yürüdü. Bu askerlerden birisi de Balıkesir Üniversitesinde öğrenim gördüğü sırada cepheye giden Mamadagha Safarov’du. Balıkesir Üniversitesi, ahraman Azerbaycan askerinin adına Şükran Beratı hazırladı. Rektör Kuş ise Safarov’un ailesini telefonla arayarak başsağlığı diledi.

BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. İLTER KUŞ: TÜRK MİLLETİNİN ŞEHİDİ OLARAK KABUL EDİYORUZ

Prof.Dr. İlter Kuş’un şehit Safarov’un ailesine yazdığı mektupta şu ifadeler kullanıldı:

“Karabağ’ı düşmandan azad etmek için vatanın bağımsızlığı ve geleceği uğrunda canını feda eden 2014-2019 yılları arasında üniversitemizini Mühendislik Fakültesinde okuyan şehit Mammadaga Safarov’u bir millet iki devlet anlayışı ile Türk milletinin şehidi olarak kabul edilmiştir. Bu duygu ve inançla kahraman şehdimize rahmet ve minnetle anıyoruz ve aziz ailesini Balıkesir Üniversitesi adına minnetdarlığımızı bildiriyoruz.”

ŞEHİT OLAN AZERBAYCANLI ÖĞRENCİNİN ADI ÜNİVERSİTEDE BİR SALONA VERİLECEK

Öte yandan, Şehit Azerbaycanlı öğrencinin adının üniversitede bir konferans salonuna verileceği öğrenildi.

AZERBAYCAN’A DÖNDÜ ŞEHİT OLDU

Balıkesir Üniversitesi’nde okuyan Mammadagha Safarov’un Azerbaycan ordusu saflarında şehit düştüğü açıklandı. Mühendislik Fakültesi’nde okurken kaydını dondurup cepheye gittiği öğrenilen Safarov’un acı haberini rektör Prof. Dr. İlter Kuş duyurmuştu.

Mammadagha Safarov

Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş sosyal medya hesabından Ermenistan’ı kınayarak, “Mühendislik Fakültesi öğrencimiz Mammadagha Safarov kendi isteği ile kaydını dondurmuş ve topraklarını savunmak için Azerbaycan’a dönmüştür. Vatanı için şehit olmuştur. Azerbaycanlı öğrencimize Allah´tan rahmet diliyorum. Ruhu şâd, mekanı cennet olsun. Başımız sağ olsun. Terör devleti Ermenistan´ı şiddetle lanetliyorum. Yanındayız CanAzerbaycan” ifadelerini kullanmıştı.

Kırım Haber Ajansı - QHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum