BAKÜ-TEBRİZ-ANKARA HARAY HARAY MEN TÜRKEM - Hasan Barın

BAKÜ-TEBRİZ-ANKARA HARAY HARAY MEN TÜRKEM - Hasan Barın
15 Şubat 2021 - 11:50

Yazıma başlar başlamaz, sizlere, Türkler’in en çok taraftara sahip takımı hangi takımdır diye sorsam!
UEFA Kupası kaldıran, Avrupa’da bir çok başarısı olan Galatasaray dediğinizi duyar gibi oluyorum.
Ama değil!
Sahasında elli bir sene boyunca yenilmeyen Manchester Unİted’ı yenen Fenerbahçe’mi?
Fenerbahçe taraftarı olarak evet demek isterdim, ama Fenerbahçe’de değil. Beşitaş, Trabzonspor’da değil.

Fazla uzatmayayım, Bu takımın adı; BF Traktör Azerbaycan,
Kırk milyondan fazla taraftarı var.
Bazı spor araştırmacılarına göre ise Türkler arasında değil, Dünya’daki en fazla taraftarı olan takımı.
2021 Yılında ise Asya’da en popüleritesi olan kulüp seçilmiş.
Gelin biraz daha Traktör’ü tanıyalım.
1970’de Tebriz’de kurulan Traktör’ün forma renkleri, özellikle seçildiği üzere Türkiye Cumhuriyeti Bayrağı renkleri ile aynı, yani kırmızı beyaz. Forma renginde kırmızı rengi belirgin olduğundan, maç başlamadan seyirciler hep beraber bozkurt yaparak kurt gibi uluduklarından dolayı Kızıl Kurtlar lakabını almışlar, 2001 Yılında küme düşsede dokuz sezon sonra tekrar lige çıkmıştır. 1970'te Şirket-i Traktör sazi İran'ın desteğiyle Başgâh-ı Futbol Traktör sazi adıyla kurulan kulüp 2018 yılında el değiştirerek Muhammed Rıza Sinuzi tarafından satın alınmış ve adındaki Farsça olan "sazi" ekini kaldırarak Azerbaycan ifadesini eklemiştir. Maçlarını Yâdigâr-ı İmam Stadyumu'nda oynayan Traktör, İran Polisi’nin engellemelerine, uzak yoldan konvoyla maça gelen taraftarların çoğunun şehre girmelerine izin bile vermemesine rağmen 2018-2019 sezonunda ortalama 47.320 seyirci önünde oynayan Traktör, bu anlamda ligin en yüksek seyirci ortalamasına sahip olan takımdır.
Peki, uluslarası bir çok başarısı olan o kadar takımlarımız varken, tek bir uluslararası başarısı olmayan Kızıl Kurtlar, neden bu kadar çok taraftar ve sempatizana sahiptir:

Kızıl Kurtlar, her şeyden önce Türklük, Azerbaycan, Türkiye demek, aynı zamanda, Kuzey Azerbaycan bağımsızlığını kazanmasına rağmen, Rus İran Savaşı sonunda İran’a bırakılan ve o gün bugündür İran işgalinde kalan, Güney Azerbaycan’ın; Türkçe eğitimden mahrum, çocuklarına Türkçe isim veremeyen, Türkçe konuşması, uydudan Türk televizyonlarının seyredilmesi engellenen, hak aradığı zaman hapse atılan, ezim ezim ezilen otuz beş-kırk milyon Türk’ün, birliğini, başkaldırısını, bağımsızlık özlemini, Turan aşkını simgeler.
Kızıl Kurtlar’ın Yadigar-ı İmam Stadı aynı zamanda, Türk’ün Türk’le İletişim yeridir. Türkiye’de deprem mi oldu, hep bir ağızdan Türkiyem başın sağolsun, geçmiş olsun denilerek; başsağlığı geçmiş olsun dilekleri iletilir. (İnternette örnekleri çoktur.)

Peki, Kızıl Kurtlarla sembolleşen Güney Azerbaycan niye bu kadar önemli?

Herşeyden önce; diken dahi bitmeyen, bir damlacık toprak parçasıda olsaydı bile, orası 35-40 milyon Türk’ün yaşadığı Türk’ün toprağı, bizim toprağımız, vatan  toprağı, Azerbaycan Toprağı!
Haray haray men Türkem!
Ve o yüzden de, benim orası arkadaş!

Aynı zamanda;
Türkiye ile hatırı sayılı uzunluğa sahip sınır komşusu olduğu yanında, Türkiye’nin, Türklerle kara yoluyla birleştiği yer olduğundan Altın Bölge olarak adlandırılır. Bu yüzden de stratejik öneme sahiptir. 
Düşünebiliyor musunuz, İzmir’den arabayla veya yürüyerek yola çıkan bir kişi sadece Türk topraklarına basarak Türkmenistan’a, oradan da diğer Türk Ülkeleri’ne kadar gidebildiği gibi;  
Hal böyleyken oluşacak Türk Devletleri arasındaki ticari hacmini, Türk Devletleri’nin Türkiye üzerinden, enerji kaynaklarının mallarını Avrupa’ya sattığının Türklere getirisini siz düşünün. 
Bunların sonucunda oluşabilecek siyasi, askeri gücü, yazıyı ben yazmama rağmen düşünemiyorum.

Başta İran olmak üzere emperyalist güçlerin, Arapların korkusunu destekleyecek çok örnek var da; bu kadarı bile korkularının haklılığını yeterince destekliyor.

Şunu unutmamak lazım ki; korkunun ecele faydası olsaydı, korkanlar hala yaşıyordu!

Ey Güney Azerbaycan!
“Arazı ayırdılar, mil ile doyurdular” deniyor ya;
Araz bizi sadece fiziken ayırdı, kalbimiz ise mil ile değil, Turan, kardeşliğimizin ateşiyle doludur.

Tekrardan Azerbaycan’la birleşmenizin zamanını çok uzun görmüyorum.
Yeter ki birliğinizi bozmayın, mücadelenize devam edin.
Unutmayın ki, Türkiye’deki ve Dünya’daki milliyetçiler, ölümüne kadar sizlerledir. 

Belkide, dünya gözüyle hiç göremiyeceğim Güzel Tebriz, şundan emin ol ki; resimlerine baktığım zaman buram buram Turan, Vatan kokuyorsun!

Haray, haray Men Türkem!
Duysun bizi İt İran,
Kurulacaktır Turan,
Bakü, Tebriz, Ankara,
Türkler hara, Farslar hara,
Bakü-Tebriz-Ankara!

Eşq olsun, Uğurlar, Güney Azerbaycan, Tebriz, Kızıl Kurtlar!

Sağlık, huzur, selametle kalın!

https://asasmedya.info/news/authors


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum