Azerbaycan, Türkiye ve Türk dünyası büyük bir evlatını, büyük bir vatanseveri Tahir Bababeylini kaybetti.

Azerbaycan, Türkiye ve Türk dünyası büyük bir evlatını, büyük bir vatanseveri Tahir Bababeylini kaybetti.
13 Mayıs 2020 - 19:14 - Güncelleme: 13 Mayıs 2020 - 19:18

Tahir Bababeyli kimdir?

O, rus faşistlerinin işgal ederek ermeni faşistlerine bağışladığı Batı Azerbaycanın Zengezur mahalı Gafan bölgesinin Şehercik köyünde dünyaya gelmiş, daha sonra ailesiyle Baküya göç ederek orada yaşamıştır. 

1983 yılında Bakü Tıp Üniversitetini kazanarak eğitim hayatına başlamıştır. 
Dünyanın en iyrenç milleti Ruslara ve onun paralı katilleri faşist Ermenilere derin bir nifreti olan Tahir, telebelik yıllarından özgürlük harekatına katılarak, büyük lider Ebülfez Elçi Beyin liderlik ettiği Çenlibel teşkilatına üye olmuştur. 

Bu 1986 yılında baş vermiştir. O yıllarda ise, halen dünyada Sovyet korkusu vardı. 
Rahmetlik Elçi Beyin çok sevdiği öğrencilerindendi. 

1988 yılında "Meydan olayları" ile başlayan özgürlük harekatında talabe harekatının liderlerinden idi. Ermeni faşistlerinin Baküden temizlenmesinde böyük rolü oldu. 
Hiç unutmam 05.12.1988 tarihinde Rus faşist ordusu özgürlük isteyen sivil insanları silah gücüyle Azadlık meydanından dağıtarak hapis ettiyi zaman, aniden Tahir abim yanımızdan kayb oldu. Aradım, bulduğumda gördüm ki, onlarca rus faşist köpeyinin arasına dalarak vurduğunu yere düşürüyor. 
Bizi hapis ettiler. Hapisten çıkdıktan sonra rus itlerinden korkarak üniversite rektorluğunun bizi üniversiteden attığını duyan Tahir, rektörün de, onun rus patronun da cezasını keserek bizim üniversiteye dönmemizi sağlamıştı. 1988 yılında Batı Azerbaycanın (şimdiki faşist Ermenistan) Vedibasar mahalının Şirazlı köyü Ermeni teröristleri tarafından kuşatılarak, silahsız sivil insanları katl ediyordu. Bu zaman Tahir dağları aşarak sivillere silahlı yardıma koşmuştu. 
1991 yılında yine Ermeni itleri Dağlık Karabağın Hankendi şehrine yakın Kerkucahan kendini kuşattığı zaman kendine ait altınları satarak silah alarak onların yardımına koşmuştu.

1992 ci ilde Rus yanlısı Ayaz Mutallibov Rus köpeklerinin yardımı ile hakimiyeti ele almak istedikleri zaman Tahir öz timi ile önde giderek bu hainleri Milli Meclisten kovmuştu. 1992-1993 yıllarında Elçi Beyin başkanlığı döneminde ise mevki vazife değil, Vatana hizmeti seçerek güç kurumlarında hizmete başladı. Azerbaycanın genc Milli İstihbarat Bakanlığında hizmet etti. 
1993 yılında milli hükumet devrildikden sonra milli ruhlu, vatansever Tahir ona yapılan baskılara rağmen kimseye boyun eğmedi. Her şeyi elinin tersi ile iterek ikinci vatan Türkiyeye göç etti.Burada doktorluk yapan Tahir bey hem vatanseverliği, hem de fakir babası olması ile, İstanbul Başakşehir ilçesi Kayabaşı ve Şamlar halkı tarafından sevildi.Türkiyeni de Azerbaycan kadar canıyla, kanıyla severdi. Terör teşkilatı PKK-ya nefret eder ve bu mahlukatlara karşı olan bütün eylemlerde yer alırdı. 
En büyük arzusu bütöv Azerbaycan, güçlü Türkiye ve Turan idi.Tahir Bababeyli onu tanıyanların hatırasında milliyetçi, büyük vatansever, korkmaz bir Bozkurt olarak daima yaşayacaktır. 
Allah Tahir Bababeyli abime ve bütün Türk dünyası şehidlerine rahmet eylesin.

Bu bilgileri Tahir Bababeylinin kardeşi Abil Bababeyli kendi "Facebook" sayfasında paylaşmıştır. 

Hatırlatalım ki, Tahir Bababeyli Türkiye'de doktor olarak çalışıyordu ve geçen günlerde uzun zamandır mücadele ettiği corona virüs pandemisi sonucunda virüse yakalanarak hayatını kaybetti. Allahdan Tahir beye rahmet, yakınları ve sevenlerine sabr diliyoruz.

Kaynak: https://asasmedya.info/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum