AZERBAYCAN ORDUSU ŞUŞA ZAFERİNİN ARDINDAN HIZ KESMEDİ: 23 KÖY ERMENİ İŞGALİNDEN KURTARILDI

AZERBAYCAN ORDUSU ŞUŞA ZAFERİNİN ARDINDAN HIZ KESMEDİ: 23 KÖY ERMENİ İŞGALİNDEN KURTARILDI
09 Kasım 2020 - 18:48

Karabağ’ın kalbi Şuşa’yı işgalden kurtaran Azerbaycan ordusu, Karabağ’ın çeşitli illerinde köyleri işgalden kurtarmaya devam ediyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan ordusunun 23 köyü daha Ermenistan’ın işgalinden kurtardığını duyurdu. 

Azerbaycan ordusunun 23 köyü daha Ermenistan’ın işgalinden kurtardığı bildirildi. Cumhurbaşkanı Aliyev, bugün Şuşa Zaferinin ardından işgalden kurtarılan köylerin listesini açıkladı.

FUZULİ, HOCALI, HOCAVEND, CEBRAİL, GUBADLI VE ZENGİLAN’DA TOPLAMDA 23 KÖY

Cumhurbaşkanı Aliyev’in sosyal medya paylaşımında işgalden kurtarılan 23 köyün isimleri de yer aldı. İşte o paylaşım:

“Muzaffer Azerbaycan ordusu, Fuzuli’nin Gobu Dilağarda, Yal Pirahmetli, Yukarı Yağlıvend, Dilağarda, Seyid Mahmudlu ve Elesgerli, Hocalı’nın Demirciler, Çanakçı, Medetkend ve Sığnak, Hocavend’in Susanlık, Domi, Tuğ, Akaku ve Azıh, Cebrail’in Hüseynalılar, Söyüdlü ve Aşağı Sirik, Gubadlı’nın Yukarı Mollu, Aşağı Mollu ve Hocik, Zengilan’ın Keçikli ve Ördekli köylerini işgalden kurtardı. Yaşasın Azerbaycan ordusu. Karabağ, Azerbaycan’dır.

5 ŞEHİR, 3 KASABA, 240’DAN FAZLA KÖY…

Azerbaycan ordusu, dün tarihi Karabağ harekatında tarihi bir başarıya imza atarak stratejik önemdeki Şuşa’yı Ermeni işgalinden kurtardı. Böylelikle, Dağlık Karabağ’da 27 Eylül’de başlatılan operasyonda, bugüne kadar toplamda 5 kent merkezi, 3 kasaba ve 240 civarında köy ile bazı önemli tepeler Ermenistan’ın işgalinden kurtarılmış oldu.

ŞUŞA, İŞGALDEN KURTARILDI

Azerbaycan ordusu, Dağlık Karabağ’ın işgalinin sonlandırılmasında kritik öneme sahip Şuşa kentini işgalden kurtardı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, 28 yıldır Ermeni işgali altındaki, Karabağ’ın kalbi olarak nitelendirilen Şuşa’nın müjdesini ulusa sesleniş konuşmasıyla duyurdu.

Azerbaycanlı askerler 8 Mayıs 1992 yılında Ermeniler tarafından işgal edilen vatan topraklarını geri almayı adım adım sürdürüyor. Azerbaycan ordusu işgalci Dağlık Karabağ yönetiminin başkenti Hankendi’ye açılan yoldaki en önemli noktalardan Şuşa’yı kurtardı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum