AZERBAYCANLI GÜREŞÇİLER MOSKOVA'DA BEŞ MADALYA KAZANDI: ŞUŞA'NIN KURTULUŞUNA ADADILAR

AZERBAYCANLI GÜREŞÇİLER MOSKOVA'DA BEŞ MADALYA KAZANDI: ŞUŞA'NIN KURTULUŞUNA ADADILAR
09 Kasım 2020 - 18:56

Azerbaycan ordusunun elde ettiği zaferle 8 Kasım 2020 günü tarihi bir gün yaşandı. 28 yıldır işgal altındaki Şuşa kenti Ermeni işgalinden kurtarıldı. Moskova’daki uluslararası müsabakalarda beş madalya kazanan Azerbaycan Serbest Stil Güreş Milli Takımı sporcuları, madalyalarını Şuşa zaferine adadılar…

Rusya’nın başkenti Moskova’da 7-8 Kasım 2020 tarihlerinde düzenlenen uluslararası Grand Prix Güreş Turnuvası’nda Azerbaycanlı serbest stil güreşçileri mindere çıktı. Azerbaycan Güreş Milli Takımı biri altın, ikisi gümüş ve ikisi bronz olmak üzere beş madalya elde etti.

Tüm güreş branşları için düzenlenen turnuvada Azerbaycan’ı baş antrenör Zelimkhan Huseynov liderliğinde Azerbaycan Serbest Stil Güreş Milli Takımı’nın birkaç sporcusu temsil etti.

97 kg ağırlık kategorisinde yarışan Shamil Zubairov, tüm rakiplerini mağlup ederek podyumun en yüksek basamağına yükseldi.

İslam Bazarganov (57 kg) ve Davud İbrahimov (65 kg) gümüş madalya kazandı.

Gitinomahammad Hajiyev (74 kg) ve Osman Nurmahammadov (86 kg) Grand Prix’de üçüncü oldu.

Böylelikle Azerbaycan milli takımı turnuvada 1 altın, 2 gümüş ve 2 bronz madalya kazandı.

Azerbaycan güreş takımının antrenörü Zelimkhan Huseynov, Azerbaycan Güreş Federasyonuna konuştu. Federasyonun resmi internet sitesinde yayımlanan röportajda, sporcuların bu madalyaları Azerbaycan halkına adadıkları belirtildi. Sporcular Şuşa’nın kurtuluşu dolayısıyla Azerbaycan halkını kutladı.

“BU MADALYAYI AZERBAYCAN’A VE HALKINA İTHAF EDİYORUM”

Grand Prix altın madalyasını kazanan Azerbaycanlı güreşçi Şamil (Shamil) Zubairov şu ifadeleri kaydetti:

“Bu yarışmalarda ilk kez 97 kilogram ağırlık kategorisinde mücadele ettim. Olimpiyat ağırlığını kazandığım için çok mutluyum. Bugün, Azerbaycan halkı için çok önemli bir gün. Şuşa’nın işgalden kurtuluşuna herkes seviniyor. Ben de tebriklerimle bu sevince katılıyorum. Bu madalyayı Azerbaycan’a ve Azerbaycan halkına ithaf ediyorum!”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum