AZERBAYCAN'IN FUZULİ ŞEHRİNİ GERİ ALMAK İÇİN BAŞLATTIĞI OPERASYON SÜRÜYOR

AZERBAYCAN'IN FUZULİ ŞEHRİNİ GERİ ALMAK İÇİN BAŞLATTIĞI OPERASYON SÜRÜYOR
29 Eylül 2020 - 17:29

Ermenistan’ın ateşkes ihlali sonrası Azerbaycan ile Ermenistan arasında çatışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor. Azerbaycan’ın 7 köyü Ermenistan işgalinden kurtarmasının ardından Ermeni birliklerinin taarruza geçtiği öğrenildi.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, 29 Eylül 2020 tarihinde bir açıklama yaparak, Ermenistan güçlerinin Fuzuli-Cebrail ve Ağdere-Terter bölgesinde kaybettikleri cepheleri geri almak için yoğun bir saldırı girişiminde bulunduğunu duyurdu. Azerbaycan ordusu, Ermenilerin saldırısına karşılık verildiğini ve bölgedeki güçlerin Ermeni birliklerini geri püskürttüğünü kaydetti.

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN CEPHE HATTI: FUZULİ KENTİNİ GERİ ALMAK İÇİN OPERASYON!

Öte yandan, Azerbaycan ordusunun, Ermenistan’ın işgalindeki Fuzuli kentini geri almak için yoğun bir operasyon başlattığı öğrenildi. Sabah saatlerinde Ermenistan ordusuna ait 4 tankın daha imha edildiği belirtildi.

 

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, cephenin Fuzuli-Cebrail bölgesinde sabah saatlerinde Ermenistan’a ait 1 tank ve 1 aracın imha edildiğini ve yaklaşık 10 askerin de etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Ayrıca, Ermenilerin verdikleri ağır kayıp sonrası geri çekildiği duyuruldu.

AZERBAYCAN, DAĞLIK KARABAĞ’DA TOPRAKLARINI GERİ ALIYOR

Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında Ermeni güçleri, 27 Eylül 2020’de Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açtı. Ermeni güçlerinin provokasyonunu önlemek için karşı saldırı gerçekleştiren Azerbaycan ordusu, Ermenistan’a ait 12 adet OSA uçaksavar füze sistemini imha etti.

Azerbaycan ordusunun, Ermenilerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine başlattığı karşı saldırı neticesinde işgal altında bulunan bazı yerleşim birimlerini kurtardığı duyuruldu. 

HANGİ KÖYLER KURTARILDI?

Azerbaycan Savunma Bakanlığının 27 Eylül 2020’de yaptığı açıklamaya göre, Azerbaycan Silahlı Kuvvetleri, Fuzuli ve Cebrayıl bölgelerinde 6 köyün Ermenistan işgalinden kurtardı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı Sözcüsü Yarbay Anar Eyvazov, basın toplantısı düzenleyerek senelerden beri Ermeni işgalinde olan; Fuzuli bölgesinin Karahanbeyli, Gervend, Köy Gerediz, Yukarı Abdurrahmanlı köyleri ile Cebrayıl bölgesinin Büyük Mercanlı ve Nüzgar köylerinin Azerbaycan ordusunun kontrolüne geçtiğini söyledi.

Bununla birlikte Azerbaycan güçlerinin, Ağdere ve Murovdağ yönünde de bazı stratejik noktalarda kontrol sağlandığını açıklayan Yarbay Eyvazov, diğer yerleşim birimlerinin de kurtarılması için operasyonun devam ettiğini aktardı. Daha sonra işgalden kurtarılan köy sayısının 7 olduğu da aktarıldı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum