AZERBAYCAN, ERMENİSTAN'IN SALDIRILARINA MİSLİYLE KARŞILIK VERİYOR

AZERBAYCAN, ERMENİSTAN'IN SALDIRILARINA MİSLİYLE KARŞILIK VERİYOR
13 Ekim 2020 - 16:10

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan ordusunun Ağdere-Ağdam, Füzuli-Cebrayıl istikametinde saldırı girişimlerinin de başarıyla önlendiğini duyurdu. Çatışmalarda çok sayıda Ermenistan askeri etkisiz hale getirildi.

Azerbaycan, geçici ateşkesin 3. günü olan 13 Ekim 2020 tarihinde yaptığı açıklamada, Ermenistan’ın sivil bölgelerine yönelik saldırılarının başarıyla önlendiğini duyurdu.

ERMENİSTAN’IN SALDIRI GİRİŞİMLERİ ENGELLENDİ

Saldırıların gece boyunca sürdüğünü ifade eden Azerbaycan, ateşkesi ihlal eden Ermenistan’a ait pek çok hedefin imha edildiğini açıkladı.

Ateşkes rejimini ilk günden bu yana ihlal eden Ermenistan ordusu, sivil yerleşim yerlerine saldırmaya devam ediyor. Goranboy, Terter ve Ağdam bölgeleri yoğun ateş altına alındı.

Şu ana kadar Ermenilerin saldırıları sonucu, 41 sivil hayatını kaybetti, 207 kişi yaralandı. Bin 185 ev vuruldu.

ERMENİSTAN, ATEŞKES ŞARTLARINA UYMUYOR

Moskova’da varılan geçici ateşkesten hemen sonra Ermenistan, Azerbaycan’ın Ağdam ve Tatar bölgelerine saldırdı. Ermenistan’ın saldırıları Hadrut ve Cabrayil yönünde devam etti. Sukavuşan’da Ermeni askerlerinin cesetlerini toplayan ve beyaz bayraklı bir ambulans, Ermeni silahlı kuvvetleri tarafından vuruldu. Saldırı sonucu bir sağlık çalışanı ağır yaralandı. Gence’ye düzenlenen saldırıda ise çocuklar dahil 7 sivil öldü ve 39 kişi yaralandı.Azerbaycan Başsavcılığı, 11 Ekim 2020’de Ermenistan’ın ateşkes sonrası Azerbaycan’ın en büyük ikinci kenti olan Gence’deki sivillere yönelik saldırıda bilançoyu açıkladı. Başsavcılık, Ermenistan’ın saldırısında 41 sivilin hayatını kaybettiğini ve 207 kişinin yaralandığını duyurdu.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum