Azerbaycan'dan Karabağ'a yasa dışı ziyaretten dolayı Fransa'ya nota!

Azerbaycan'dan Karabağ'a yasa dışı ziyaretten dolayı Fransa'ya nota!
25 Aralık 2021 - 13:07

Fransa cumhurbaşkanı adayı Valérie Pécresse, Laçın koridoru üzerinden yasa dışı bir şekilde Karabağ’ı ziyaret etti. Karabağ’da Ermenistan yanlısı ayrılıkçıları ziyaret eden Fransız siyasetçi, Azerbaycan kamuoyunda tepki çekti. Azerbaycan hükumeti, bu kapsamda Fransa’nın Azerbaycan’da bulunan maslahatgüzarına nota verdi. Öte yandan, Fransız siyasetçiler istenmeyen kişi ilan edildi.

Azerbaycan’ın Karabağ’da kazandığı zaferin ardından, Ermenistan’ın provokatif çabaları hız kesmeden devam ediyor. Son olarak, Fransa Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Macron’un rakibi olan Cumhuriyetçilerin adayı Valérie Pécresse, önce Ermenistan’ın başkenti Erivan’ı ardından da Ermeni ayrılıkçıların bulunduğu Karabağ’ı ziyaret etti. Karabağ’da Azerbaycan’ın kazandığı zaferin ardından Ermenilere bırakılan bölgede Rusya Federasyonu güçleri, Laçın koridorunu kontrol ediyor. Sözde Rus barış gücünün kontrolündeki Laçın koridorundan, Fransız siyasetçi Valérie Pécresse Karabağ’daki Ermeni ayrılıkçıları yasa dışı bir şekilde ziyaret etti.

Fransız siyasetçi Pécresse, Karabağ’da Ermenistan yanlısı ayrılıkçıların lideri Arayik Harutyunyan ile bir araya geldi.

“AZERBAYCAN’IN EGEMENLİĞİNİN İHLALİDİR”

Azerbaycan Devlet Haber Ajansı’nın (AZERTAC), olayın ardından Fransa maslahatgüzarının Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı’na çağrıldığı bildirildi.

Azerbaycan Dışişleri Bakanlığı, konuya ilişkin yapılan açıklamada, “Seçim kampanyasının bir parçası olarak diğer Fransız politikacıların da eşlik ettiği bu ziyaret, Azerbaycan’ın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne yönelik ülkenin ulusal mevzuatının ihlalidir” ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanlığı, Hankendi’ye yapılan ziyareti yasadışı olarak niteledi ve “şiddetle” protesto etti. Açıklamada, “Azerbaycan Cumhuriyeti’nin ilgili yasalarının gereklerini ciddi şekilde ihlal eden bu Fransız vatandaşlarının ulusal mevzuatımıza göre sorumlu olduğu” vurgulandı.

Bakanlık, “Azerbaycan topraklarını yasa dışı olarak ziyaret eden Fransız vatandaşlarının adlarının ülkemize girmesi istenmeyen kişiler listesine dahil edildiğini size bildirmek isteriz.” açıklamasını yaptı.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Ömer Kaya
24 Aralık 2021, 09:57

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum