AZERBAYCAN'DA TARİHİ GÜN! ERDOĞAN BAKÜ'DE ZAFER GEÇİDİ TÖRENİ'NDE

AZERBAYCAN'DA TARİHİ GÜN! ERDOĞAN BAKÜ'DE ZAFER GEÇİDİ TÖRENİ'NDE
10 Aralık 2020 - 14:31

Ermenistan işgali altındaki toprakların tarihi bir zaferle kurtarılarak yeniden Azerbaycan’a kazandırılması askeri geçit töreni ile kutlanıyor. Bakü’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türk askerinin katılımıyla Zafer Geçidi Töreni kaydediliyor.

Azerbaycan, başkent Bakü’deki Azadlık Meydanı’nda bugün Dağlık Karabağ zaferini askeri geçit töreni ile kutluyor. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ermenistan işgalindeki Azerbaycan topraklarının kurtarılması dolayısıyla düzenlenen Zafer Geçidi Töreni’ne katıldı. Erdoğan tören öncesi, mevkidaşı İlham Aliyev’le birlikte Azerbaycan’ın eski Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev’in kabri ile Türk ve Azerbaycan şehitliklerini ziyaret etti. Erdoğan dün Bakü’ye hareket etmeden önce, “Bakü’de düzenlenecek zafer törenlerine iştirak ederek Azerbaycan halkının sevincine ortak olacağız. Azerbaycan’ın kazandığı zafer işbirliğimizin daha da ilerletilmesine zemin hazırlamıştır.” diye konuştu.

ERMENİSTAN’DAN ELE GEÇİRİLEN ZIRHLI ARAÇLAR SERGİLENİYOR

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ebedi Ateş Anıtı’na çelenk bıraktı. Daha sonra Azerbaycan ve Türk şehitliklerini ziyaret eden Erdoğan, Bakü Şehitler Hıyabanı’nda şehit mezarlarına çiçek bıraktı. Savaşta kahramanlık gösteren 3 bin askerin yürüdüğü törende, ordunun kullanımına verilen modern silah ve ekipman da yer alıyor. Azerbaycan ordusunun envanterinde bulunan Bayraktar TB2 SİHA’lar da törende sergileniyor. Törende, Azerbaycan ordusunun Ermenistan ordusundan ele geçirdiği zırhlı araçlar ve diğer silahlar da yer alıyor.

ERDOĞAN: AZERBAYCAN DESTAN YAZMAYA DEVAM EDECEK

Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, “Azerbaycan’ın topraklarını işgalden kurtarmış olması, mücadelenin bittiği anlamına asla gelmiyor.” dedi.

Erdoğan, konuşmasını şu ifadelerle sürdürdü:

“Savaş hukuku ağır biçimde ihlal edilmiş, insanlık onuru ayaklar altına alınmıştır. Her mecrada bunun hesabını sormak boynumuzun borcudur. Ermeni yöneticiler halkın kaynaklarını Azerbaycan’ın topraklarını işgal altında tutabilmek için harcamıştır. Dağlık Karabağ’a yıkım, katliam, gözyaşından başka bir şey getirmeyenlerin artık akıllarını başlarına toplaması gerekiyor. Batılı emperyalistlerin gaz vermesiyle bir yere varılmayacağı görülmeli, ilişkiler yeniden ele alınmalıdır. Ermenistan halkı Karabağ’da yaşananlardan ders çıkarırsa bu, bölgede yeni dönemin başlangıcı olacaktır. Türkiye ve Azerbaycan sırt sırta verdikleri sürece zorlukları aşmaya, başarıdan başarıya koşmaya devam edecektir.”

Kırım Haber Ajansı - QHA
https://qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum