Azerbaycan'a karşı tehlikeli bir oyun oynanıyor!

Azerbaycan'a karşı tehlikeli bir oyun - büyük güçlerin şok edici Güney Kafkasya planı...

Azerbaycan'a karşı tehlikeli bir oyun oynanıyor!
30 Mart 2024 - 10:37
5 Nisan'da Brüksel'de ABD-Avrupa Birliği ve Ermenistan'ın katılımıyla konferans düzenlenmesi Rusya karşıtı bir toplantıdır. Şu anda Güney Kafkasya'daki bazı güçler açıkça bir Rus cephesi oluşturmak istiyor. Bu çabalar da görülüyor.
Turkustan.az bunu siyaset bilimci İlgar Velizade'nin söylediğini aktarıyor.
Ona göre Ermenistan şu planların bir parçası:
"Ermeni yetkililer bu politikada bir şeyleri çözebileceklerini ya da büyük güçlerin yardımıyla siyaset yapabileceklerini düşünüyorlar. Gerçekte durum böyle değil, aksine büyük güçler her zaman olduğu gibi kendi çıkarları için küçük ülkeleri kullanmak istiyor. Bu oyun bizim için biraz tehlikeli. Çünkü küresel gerilim bölgeye taşınmıştır. Bölgede siyasi iktidarlar katılımcılarla kavga ediyor ve yetkilerini artırmak istiyor. Bu tür oyunların tehlikeli olmasının nedeni, tarihin bu oyunlarda yalnızca büyük oyuncuların çıkarlarının söz konusu olduğunu göstermesidir.
Çok şükür bölgelerimizi zamanında geri aldık. Tehlikelerden bir ölçüde kurtulduk. Ama ne yazık ki hâlâ bu çatışmayı alevlendirmek isteyen güçler var. Ermenistan onlar için bir araçtır."
Siyaset bilimci, Nikol Paşinyan'ın yolsuzluk politikası izlediğine dikkat çekti:
"Bir yandan bölücülere karşı mücadele edilmesi gerektiğini söylüyor. Çünkü Ermenistan için gerçek bir tehdit oluşturuyorlar. Böyle bir kurumun varlığı Azerbaycan'ı rahat bırakamaz. Öte yandan bu bölücü kurumlar aktif durumda ve Samvel Şehriramanyan'a yönelik herhangi bir önlem alınmıyor. Ermeni tarafı tutumundan kesinlikle taviz vermiyor. Simonyan barış anlaşmasını imzalayabileceğimizi söyledi. Neden imzalanmadı, koşullar belli... Bu da Paşinyan hükümetinin çok taraflı oyunlar oynamak istediğini gösteriyor." (telegraf.com)
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum