27 YILDIR ERMENİ İŞGALİ ALTINDAKİ GUBADLI KENTİ KURTARILDI

27 YILDIR ERMENİ İŞGALİ ALTINDAKİ GUBADLI KENTİ KURTARILDI
26 Ekim 2020 - 20:13

Azerbaycan ordusu, Gubadlı kent merkezini ve bazı köyleri işgalden tamamen kurtardı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, işgalden kurtarılan yerleri işte böyle duyurdu…

Azerbaycan ordusu, Ermeni işgali altındaki topraklarını kurtarmak için Dağlık Karabağ’da 27 Eylül’de başladığı operasyon ile 3 kent merkezi, 3 kasaba ve 150 civarında köy ile bazı önemli tepeleri Ermenistan’ın işgalinden kurtarmıştı. Son olarak, Azerbaycan ordusu tarafından Ermenistan sınırında bulunan 31 Ağustos 1993’te işgal edilen Gubadlı kenti bugün işgalden temizlendi.

AZERBAYCAN TOPRAKLARINI İŞGALDEN TEMİZLİYOR

Dağlık Karabağ’da Ermeni işgali altındaki topraklarını kurtarmak için kara harekatı başlatan Azerbaycan, adım adım ilerleyişini sürdürüyor ve topraklarını geri alıyor. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Twitter hesabından bugün yaptığı son açıklama ile 27 yıldır Ermenistan işgali altında bulunan Gubadlı kentinin kurtarıldığını duyurdu.

KURTARILAN DİĞER KÖYLER DE AÇIKLANDI

Öte yandan Cumhurbaşkanı Aliyev, Gubadlı’nın bazı köyleriyle birlikte Zengilan ve Cebrail illerinin de bazı köylerinin daha kurtarıldığı haberini paylaştı.

Aliyev’in konuya ilişkin paylaşımında yer alan ifadeler şöyle oldu:

“Bugün Azerbaycan Ordusu Zengilan, Cebrayıl, Gubadlı bölgelerine bağlı birçok köyü ve Gubadlı şehrini işgalcilerden kurtardı. Azerbaycan ordusuna sevgiler! Karabağ Azerbaycan’dır!”

DAĞLIK KARABAĞ’IN İŞGALDEN KURTARILMASI DEVAM EDİYOR

Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ’daki topraklarını kurtarmak için başlattığı kara harekatı kararlılıkla devam ediyor. Azerbaycan, 27 Eylül 2020’de başlatılan harekat kapsamında, şu ana kadar çok yüksek ve stratejik öneme sahip dağlık bölgeler de dahil olmak üzere şehir, kasaba ve köyleri bir bir işgalci güçlerden temizliyor.

Azerbaycan, 27 Eylül 2020’de başlatılan harekat kapsamında, cephede kontrolü elinde tutarak şu ana kadar çok yüksek ve stratejik öneme sahip dağlık bölgeler de dahil olmak üzere şehir, kasaba ve köyleri bir bir işgalci güçlerden temizliyor. Ermenistan, Azerbaycan’ın 27 Eylül’den bu yana Karabağ’daki ilerleyişine karşı verdiği kayıpları, emekli ya da profesyonel olmayan şahısları silah altına almakta bulduğu öğrenildi. Dağlık Karabağ’da Azerbaycan ordusuna karşı ağır kayıplar veren ve Azerbaycan’ın sivil yerleşim birimlerine saldıran Ermenistan’ın Karabağ’da savaşacak asker bulamaması dikkat çekti.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum