FLAŞ HABER

"Yunus Emre ve Manisa" anlatıldı

Tarihçi- Yazar Naci YENGİN "Yunus Emre ve Manisa" konusunda konferans verdi.

"Yunus Emre ve Manisa" anlatıldı
31 Mart 2018 - 17:01 - Güncelleme: 31 Mart 2018 - 17:18

"Yunus Emre ve Manisa" anlatıldı

Tarihçi- Yazar Naci YENGİN "Yunus Emre ve Manisa" konusunda konferans verdi.

Manisa Kültür Sohbetlerinde 31 Mart 2018 tarihinde "Yunus Emre ve Manisa" üzerine konferasn verdi.

"Yunus Emre' ve Manisa ile ilgili 1940'dan itibaren bilgi ve belgelerin varlığını bildiğimizi ancak kamuoyunun sahip çıkmaması, yerel yönetici ve sivil toplum kuruluşlarının yeterince destek vermemesi sonucu bu güne kadar Yunus Emre ve Manisa'nın ön plana çıkarılamadığını" anlatan Naci YENGİN son birkaç yıldır Yunus Emre ve Manisa ile ilgili yapılan çalışmaların, sempozyumların önemli olduğunu vurguladı.

"Yunus Emre 1240-1321 yılları arsında Anadolu, Şam, Kafkaslar olmak üzere pekçok yeri dolaşan bir derviş, şair, ozan ve görevli olarak yıllarca Tapduk Emre'nin dergahnda hizmet etmiş ve Tapduk Emre'nin ölümüyle aynı dergahın başına geçerek Anadolu ve Azerbaycan'da gönüllere taht kurmuş bir şahsiyet olarak yaşamaya devam etmektedir."

Yunus Emre'nin Karaman ve Sarıköy(Eskişehir)'de olduğu rivayet edilen mezarlarından özellikle Sarıköy efsanesinin gerçeği yansıtmadığı artık deilleriyle ortaya konmuşur. Manisa ile Yunus Emre'nin bağı Tapduk Emre'ye dayanmaktadır. Rivayetler bunu göstermektedir.

Çağatay Uluçay 1943'de "Yunus Emre'nin Mezarı" çalışmasında ortaya koyduğu bilgiler yeni bilgi ve belgelerle birleştirildiğinde Yunus Emre ve Tapduk Emre türbesinin Manisa Kula ilçesi Emre Sultan Mahallesinde olduğu görüşü ağırlık kazanmaktadır.

Manisalılara düşen göre Tapduk ve Yunus Emre türbesinin buluduğu Emre Köyü başta olmak üzere Yunus Emre ve Manisa konusunda yapılacak çalışmalar destek vermek ve turzim, kültür ve tarihi misyonuyla insanların gönlünde taht kurmuş Yunus ve Tabduk Emre'yi daha fazla ön plana çıkarmak olmaldıır" diyen Tarihçi-Yazar Naci YENGİN'in konferanı kendi alanında ilk olması açısından dikkat çekti.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları
00:50