Yazar Sevim Tekin Gözaydın'ın Doğu'mun Sırrı romanı çıktı

Sevim Tekin Gözaydın'ın yeni çıkan kitabı Doğu'mun Sırrı ile ilgili ​düşüncelerine yer verilen yazar Polat Onat: 'Kalemini, bir cerrahın bisturisini tuttuğu titizlikle kullanan yazar, romanındaki karakterlerin 'kim oldukları' ve 'kim olmaya çalıştıkları' arasındaki nüansı incelikli bir üslupla aktarmakta oldukça başarılıydı.'

Yazar Sevim Tekin Gözaydın'ın Doğu'mun Sırrı romanı çıktı
04 Aralık 2021 - 14:58

Yazar Sevim Tekin Gözaydın'ın, 'Doğu'mun Sırrı' isimli romanı çıktı. Çıkan romanıyla ilgili yazar Polat Onat, kitabın arka kapağında düşüncelerini dile getirdi.

İnsan ruhunun dehlizlerine, benliğin gizli kalmış yönlerine neşter vurmaya çalışmasını takdirle karşıladığını vurgulayan Onat, şu sözleri kaydetti:

''Yazarımız Sevim Hanım, romanında genel itibariyle salt olay örgüsüne bağımlı kalmadığını hemen belli ediyordu. Kurguyu sanatsal bir bakış açısıyla oluşturmayı öncül amaç edinmişti. İnsan ruhunun dehlizlerine, benliğin gizli kalmış yönlerine neşter vurmaya çalışmasını doğrusu takdirle karşıladım.

​İNCELİKLİ ÜSLUPLA AKTARMAKTA OLDUKÇA BAŞARILI
 

kapakkitap.jpgSevim Tekin Gözaydın'a ait Doğu'mun Sırrı romanı

Kalemini, bir cerrahın bisturisini tuttuğu titizlikle kullanan Sevim Tekin Gözaydın, romanındaki karakterlerin "kim oldukları" ve "kim olmaya çalıştıkları" arasındaki nüansı incelikli bir üslupla aktarmakta oldukça başarılıydı. Romanda köşe başlarını tutan Demir'in, Asya'nın, Doğu'nun yansıttıkları kişilikleri ve benliklerindeki çelişkileri, okurun gözünde canlı biçimde yansıyordu.

​Kitabın, kişiler arasındaki ilişkilere odaklanması yönünden bahsetmekle yetinirsek yazarımıza haksızlık etmiş oluruz. Ayrıca eserdeki olay örgüsünün heyecanı da güçlü bir anlam katmanı oluşturmuş.

​Yer yer romantik, bazen gerilimin ön plana çıktığı, heyecan dozunun hiç düşmediği, bir arayış ve sorgulayış romanı okumak isterseniz Gözaydın'ın bu ilk kitabını ıskalamamanızı öneririm.''

https://www.karar.com/kultur-sanat-haberleri/kitap


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum