YALOVA BELEDİYESİNDEN, DOĞU TÜRKİSTAN TEPKİSİ: PANJİN İLE KARDEŞ ŞEHİR İLİŞKİLERİNİ ASKIYA ALDI

YALOVA BELEDİYESİNDEN, DOĞU TÜRKİSTAN TEPKİSİ: PANJİN İLE KARDEŞ ŞEHİR İLİŞKİLERİNİ ASKIYA ALDI
25 Aralık 2019 - 18:32

Yalova Belediyesi, Çin’in Doğu Türkistan’da yaptığı zulme tepki olarak, Çin’in Panjin kenti ile kardeş şehir ilişkilerini askıya aldığını duyurdu.

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Uygur Türklerine giderek artan Çin zulmüne karşı sessiz kalmayarak tepkisini ortaya koydu. Başkan Salman, Çin’in Doğu Türkistan’daki Uygur Türklerine yapılan işkenceler nedeniyle, Panjin kenti ile yürütülen kardeş şehirler ilişkisini askıya aldığını açıkladı.

“TÜRKLERİN YAŞAM ŞARLARI İNSANİ SEVİYEYE GELENE KADAR”

Vefa Salman konuya ilişkin açıklamasında, “Çin tarafından Doğu Türkistan’da Uygur Türklerine yapılan işkence, eziyet, baskı ve dayatma dayanılmaz hale geldi. Oradaki Türkler seslerini ne yazık ki duyuramıyorlar. Kentimizin Çin’in Panjin kenti ile yıllar önce yapılmış kardeş şehir ilişkileri mevcut. Panjin kentimizin ilk kardeş şehirlerinden biridir. Yalova Belediyesi ve Belediye Başkanı olarak Çin’in Doğu Türkistan’da yaptığı eziyetlere tepki olarak, Panjin kenti ile kardeş şehir ilişkilerimizi askıya aldım. Uygur Türklerinin yaşam şartları insani seviyeye gelene kadar, bir Çinli kalitesinde hayatlarını idame ettirene kadar bu süreç böyle devam edecektir. Yalova’da olacak hiçbir etkinliğe Çinlileri ne davet edeceğim, ne de onların davetlerine icabet edeceğim.Uygur Türklerinin yaşam şartları insani seviyeye gelene kadar, bir Çinli kalitesinde hayatlarını idame ettirene kadar bu süreç böyle devam edecek.” ifadelerini kullandı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum