FLAŞ HABER

Türkmenistan Halk Yazarı Dövletgeldi Annamuradov'un yeni kitabı yayımlandı

Türkmenistan Halk Yazarı Dövletgeldi Annamuradov'un yeni kitabı yayımlandı
01 Kasım 2021 - 22:57

Türkmenistan Halk Yazarı Dövletgeldi Annamuradov’un (Döwletgeldi Annamuradow) yeni kitabı “Dünýäniň yşky” (Dünya Aşkı) okurla buluştu.

Devlet Yayınevi’nin resmi yetkilisi, Türkmenistan Halk Yazarı Dövletgeldi Annamuradov‘un (Döwletgeldi Annamuradow) “Dünýäniň yşky” (Dünya Aşkı) adlı yeni kitabının yayımladığını duyurdu.

Türkmenistan Halk Yazarı Döwletgeldi Annamuradow bu zamana kadar kaleme aldığı şiirleriyle hem Türkmenistan halkının hem de Türk Dünyasının beğenisini kazanmıştı. Annamuradov, şiirlerinde yalın bir Türkmen Türkçesini kullanmasıyla birlikte kimi unutulmaya yüz tutmuş kelimelere de yer vermesiyle tanınıyor. Oyun yazarı, şair ve yazar Annamurado, bugüne kadar “Aşkın Beşiği” ve “Kara Melek” adlı şiirleriyle ün kazanmıştı.

Şairin yeni kitabı “Dünyanın Aşkı”, yazarın nesir (düz yazı) eserlerini içeriyor. Hatta nesir ve şiir arasında bir tür köprü olarak kabul edilebilecek hikayeler, denemeler ve minyatürler yer alıyor.

Türkmenistan Halk Yazarı Döwletgeldi Annamuradow son eseriyle ilgili olarak, “‘Dünyanın Aşkı’ şiirler mecmuası ince lirizm ve olayların yeniliği ile ayırt ediliyor. Bugüne kadar temas etmediğim konuları ele aldım. Özellikle, son zamanlardaki fırtınalı ve hastalıklı bu süreçte elinizdeki kitap şifa olacak.’’ dedi.



Kırım Haber Ajansı - QHA
Mehmet Berk Yaltırık
01 Kasım 2021, 11:42

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları
00:50