Türkiye'ye müdahale istedi

F.Gülen, Batı'nın Türkiye'ye müdahale etmesi gerektiğini söyledi

Türkiye'ye müdahale istedi
05 Ağustos 2016 - 00:14

Türkiye'deki darbe iddialarının da arkasında çıkan ve halen BAE'nde yaşayan el Fetihli Muhammed Dahlan'ın TV'sine konuşan konuşan Fethullah Gülen, Batı'nın Türkiye'ye müdahale etmesi gerektiğini söyledi

Dünya Bülteni/ Haber Merkezi

15 Temmuz'daki darbe girişiminin zanlısı Fethullah Gülen, Batıdan Türkiye’ye müdahale etmesini istedi.

Filistin Ulusal Kurtuluş Hareketinin eski yöneticisi Muhammed Dahlan'ın sahip olduğu El Gad El Arabi Tv'ye konuşan Gülen, 15 Temmuz'da Türkiye'de yapılan darbe girişiminde parmağı olduğu yönündeki suçlamaları reddederek, darbe girişimi hakkında medya organlarında yayınlanan haberler dışında bilgisi olmadığını söyledi.

Gülen, Erdoğan'ın uygulamalarının Türkiye'nin geleceğine zarar vereceğini savunarak uluslararası toplumdan Türkiye'de yapılan ihlalleri durdurmak için müdahale etmesini talep etti. Ülkenin iç savaşa gittiğini öne süren Gülen, Batı'nın acilen bu duruma müdahale etmesi gerektiğini ileri sürerek, "Biz askeri dilde söyleriz, Türkiye'ye sağdan hizaya gel diyebilirler" dedi.

DAHLAN – GÜLEN İLİŞKİSİ İDDİASI

Öte yandan El Gad TV’nin sahibi Dahlan’ın Gülen ile ilişkisi olduğu öne sürülüyor. Middle East Eye'nin Genel Yayın Yönetmeni David Hearst, Birleşik Arap Emirlikleri hükümetinin FETÖ darbecilerine Muhammed Dahlan aracılığıyla para gönderdiğini iddia etti.

Türk istihbarat servislerine yakın kaynaklara dayandırdığı yazısında Hearst, Hamas’a karşı bir darbe tasarlamak ve Yaser Arafat’a suikast planlamak gibi suçlamalar da yöneltilen Filistinli Muhammed Dahlan'ın BAE'den aldığı paraları darbecilere gönderdiğini söyledi. Hearst yazısında ayrıca, Dahlan'ın Fetullah Gülen ile iletişim kurmasına, ABD’de yaşayan Filistinli bir iş adamının yardımcı olduğunu ve bu iş adamının kimliğinin Türk gizli servisi tarafından bilindiğini öne sürdü.

BAE hükümeti ancak 16 saat sonra, yani ancak darbe girişiminin başarısız olduğu kesinleşince bu girişimi kınamıştı

 

 

http://www.dunyabulteni.net/manset/372944/gulen-dahlanin-tvsine-konustu-turkiyeye-mudahale-istedi

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum