Türk Konseyi Sağlık Bilim Kurulu, 6. Toplantısını video konferans formatında gerçekleştirdi

Türk Konseyi Sağlık Bilim Kurulu'nun 6. Toplantısı video konferans formatında, önceki toplantılarda alınan kararların takibi ve Türk tarafının Aşı Güvenliği ve Takip Sistemi deneyimlerinin paylaşılması amacıyla 12 Mart 2020 tarihinde gerçekleştirildi.

Türk Konseyi Sağlık Bilim Kurulu, 6. Toplantısını video konferans formatında gerçekleştirdi
13 Mart 2021 - 11:24 - Güncelleme: 14 Mart 2021 - 00:14
Türk Konseyi Genel Sekreter Yardımcısı Ömer Kocaman'ın moderatörlüğünü yaptığı toplantıya T.C.Sağlık Bakan Yardımcısı ve Sağlık Bilim Kurulu Başkanı Prof.Dr.Emine Alp Meşe, Azerbaycan Cumhuriyeti Sağlık Bakan Yardımcısı ve Baş Sıhhi Doktoru Dr. Viktor Gasimov, Kırgız Cumhuriyeti Sağlık Bakan Yardımcısı Nurbolot Usenbaev, Sağlık Bilim Kurulu üyeleri ve Üye ve Gözlemci Devletlerin üst düzey yetkilileri katıldılar.
Genel Sekreter Yardımcısı Kocaman, 11 Eylül 2020 tarihinde Türk Konseyi ile Dünya Sağlık Örgütü arasında imzalanan Mutabakat Zaptının uygulanmasına ilişkin Eylem Planı taslağı ve Sekretaryanın yürüttüğü çalışmalar hakkında katılımcılara bilgi verdi.
Türkiye'de yürütülen aşı çalışmalarındaki son gelişmeler hakkında bilgi aktaran Bakan Yardımcısı Alp Meşe, yerel bir aşının 3. faz klinik çalışmalarının Mayıs ayında başlayacağını belirtti. Türkiye'nin hâlihazırda 10 milyondan fazla insanı aşıladığı ve 2021'in ilk yarısında kendi aşısını kullanmayı planladığını bildirdi.
Bakan Yardımcısı ayrıca, Türkiye'nin Dünya Sağlık Örgütü ile işbirliği içinde tüm tarafların yararlanabileceği "Enfeksiyon Önleme ve Kontrol" konulu bir eğitim programı için hazırlıklara başladığını da katılımcılara bildirdi.
Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Müdürlüğü'nden Dr. Tarkan Mustafa Yamanoğlu, Aşı Güvenliği ve Takip Sistemi ile ilgili sunum yaparak, Türkiye'nin bir aşının üretiminden veya depolanmasından, kişiye enjeksiyonuna kadar etkinliğini sürdürmesini ve ihtiyacı olanlara yeterli miktarda etkili aşının ulaşmasını sağlayan aşı soğuk zincir kapasitesinin özellikle altını çizdi.
Sunumun ardından, Covid-19 aşılama süreci, aşı etkinliği ve yan etkileri, kronik hastalığı olanların aşılanması ve pandemiye ilişkin diğer konularla ilgili soru cevap oturumu düzenlendi.
Taraflar, Sağlık Bilim Kurulu’nun bir sonraki toplantısında mevcut aşılama sürecinin sonuçları, COVID-19 varyantları ve mutasyonlarının yanı sıra yeni varyantlara karşı aşı etkinliği konularının ele alınmasını kararlaştırdılar.

Türk Keneşi
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum