Hakan Kırımlı, Kırım Hanlığı'nı ve Kırım hanlarını anlattı

Prof. Dr. Hakan Kırımlı, Kırım Hanlığı'nı ve Kırım hanlarını anlattı

Hakan Kırımlı, Kırım Hanlığı'nı ve Kırım hanlarını anlattı
13 Mart 2021 - 11:25 - Güncelleme: 14 Mart 2021 - 09:31

Kırım Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesinde Prof. Dr. Hakan Kırımlı ile tarih konferanslarının ikincisi düzenlendi. Prof. Dr. Kırımlı, toplantıda Kırım Hanlığı’nın siyasi tarihi, hanların tarihteki önemli dönüm noktaları, Osmanlı Devleti-Kırım Hanlığı ilişkileri gibi birçok konuya değindi.

Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi, çevrimiçi konferanslara devam ediyor. Zoom platformu üzerinden 12 Mart 2021 saat 21.00’de gerçekleşen toplantıda, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hakan Kırımlı, tarihte Kırım Hanlığı’nın yerini ve önemini anlattı. Prof. Dr. Kırımlı, Kırım Hanlığı’na ve Kırım hanlarına dair önemli bilgilere yer verdi. Etkinlik Kırım Derneği İstanbul Anadolu Yakası Şubesi’nin Facebook sayfasından canlı olarak yayımlandı.

Etkinliğin ilk kısmında, haritalar ve tarihi tasvirlerle kuruluşundan itibaren Kırım Hanlığı tarihini ve hanlığın temel dönüm noktalarını, Osmanlı ile ilişkilerini, hanlığın siyasi ve askeri tarih açısından değerlendirmesini gerçekleştiren Prof. Dr. Kırımlı, soru-cevap kısmında da dernek üyelerinin ve katılımcılarının Kırım Hanlığı tarihine yönelik sorularını yanıtladı.

Konferansın”Kırım Hanlığı” kısmını bu bağlantıya tıklayarak, soru-cevap kısmını ise bu bağlantıya tıklayarak seyredebilirsiniz.

Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum