Tek millet tek yürek

FETÖ’nün hain darbe girişimine karşı destan yazan Türk milleti, yurdun dört bir yanında 3 haftadır sürdürdüğü demokrasi nöbetlerini, Yenikapı’da 5 milyon kadar kişinin katıldığı tarihi mitingle taçlandırdı. “Demokrasi ve Şehitler Mitingi”nde her görüşten milyonlar, tüm dünyaya birlik ve demokrasi dersi verdi

Tek millet tek yürek
08 Ağustos 2016 - 09:54 - Güncelleme: 08 Ağustos 2016 - 10:09

15 TEMMUZ BÖLÜNMEZLİĞİN KANITIDIR'
 tarihinin en büyük buluşması dün İstanbul Yenikapı'da gerçekleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetiyle düzenlenen Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde, milyonlar birlik, beraberlik ve demokrasi dersi verdi. Başbakan Binali Yıldırım, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin de katıldığı dev miting 'nin demokrasiye olan inancını tüm dünyaya gösterdi. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez de, Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde dua etti. Görmez duasında şöyle dedi: "Yenikapı'daki bu varlığımızı, şehirlerimizin bütün meydanlarındaki kıyamımızı sen bir milat eyle. Şu andan itibaren kıyamet sabahına kadar bu cennet vatan üzerinde kalplerimizi birbirine kenetle Allahım."

ERDOĞAN: 16 TEMMUZ'DA KAHROLDULAR
Cumhurbaşkanı Erdoğan da konuşmasında, "Şayet darbe başarılı olsaydı, bin yıldır bizim olan bu coğrafyanın kimlere altın tepsi içinde sunulacağını gayet iyi biliyoruz. Arkalarındaki güçleri çok iyi biliyoruz, vakti saati geldiğinde hesaplarını önlerine koyacağız" dedi. "Burada, Cumhurbaşkanıyla, Başbakanıyla, CHP ve MHP genel başkanlarıyla verdiğimiz görüntü, düşmanlarımızı en az 16 Temmuz sabahı kadar kahretmiştir" ifadesini kullanan Erdoğan, 15 Temmuz darbe girişiminin çok iyi analiz edilmesi gerektiğini ifade etti. Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece bu ihaneti gerçekleştirenleri değil, onları harekete geçiren saikleri de çok iyi değerlendirmeliyiz. Fetullahçı Terör Örgütü mensupları, bunların ismini halen ağzına almaktan çekinenler var. Çekinmeyelim. Muktedir olanlar bunların isimlerini aynen ifade etsinler ki bilmeyerler, bu FETÖ'cüler kimdir bunu öğrensin. Ülkemize yönelik tehdiden görünürdeki maşalarıdır. Biliyoruz ki bu oyun, senaryo onların boyunu aşar. Elbette bu örgütü tüm boyutları ile ortaya çıkarmak ve hukuk dairesinde imha etmek mecburiyetindeyiz." FETÖ ihanet çetesinin Türk Silahlı Kuvvetleri'ndeki etkinliğinin önünü açan davaların yeniden incelenmesi gerektiğini vurgulayan Erdoğan, şunları söyledi: "15 Temmuz gecesinden beri 79 milyon tek yürek, tek ses oldunuz. Yenikapı Meydanı'nda bugün demokrasi nöbetini taçlandırıyorsunuz. Daha güçlü bir ülke için devletin yeniden yapılandırılması sürecini inşallah hep birlikte gerçekleştireceğiz. 15 Temmuz gecesi bu ülkenin yıkılmayacağını dünyaya gösterdi. Bu fırsatı değerlendirelim. 15 Temmuz'u daha güçlü, daha müreffeh 'nin inşası için milat haline dönüştürelim." Erdoğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Video konferansla Almanya'daki mitinge bağlanacaktım, bağlatmadılar. Olumsuz karar verdiler. Hani demokrasi.Ama Kandil'dekilere video konferansla yayın yaptırdılar. Yarınlar onlar için bekledikleri gibi olmayacak. Bumerang gibi onları vuracak. Beslesinler o teröristleri, yarın onlara çarpacaklar."

ÇARŞAMBA SON
Mitinge katılan milyonları bir kez daha selamlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu akşam demokrasi nöbetine bir virgül koyuyoruz. Tüm Türkiye'ye sesleniyorum. Çarşamba akşamı inşallah noktayı koyacağız. Bu akşam sadece virgül, çarşamba akşamı nokta" dedi.

FETÖ GELECEK HESAP VERECEK
Başbakan Binali Yıldırım Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde, "15 Temmuz Türkiye'nin mikroplarından temizlendiği gündür. Bugün Türkiye temizlik yapıyor. Devleti kilitleyen, ekonomiyi daraltan, milleti huzursuz eden unsurları teker teker ortadan kaldırıyoruz" mesajı verdi. "CHP Genel Başkanı ve bütün CHP mensuplarını, MHP Genel Başkanı'nı ve bütün ülkücü kardeşlerimi, ilk andan itibaren demokrasinin savunucusu olduğunuz için yürekten selamlıyorum" diyen Yıldırım, şöyle devam etti:
 Her siyasi görüşten, her kesimden değerli vatandaşlarım, bu muhteşem kardeşlik tablosunu bugün bize yaşattığınız için, bizi buraya getirdiğiniz için hepinize milletim adına teşekkür ediyorum. Size Nazım Hikmet'in dizeleriyle diyorum ki, 'Emret ki ölelim, emret, güneşi içiyoruz sesinde! Akın var, güneşe akın, güneşi zapt edeceğiz, güneşin zaptı yakın.'
 15 Temmuz, İkinci Kurtuluş Savaşı'dır. Güya Türk askeri kılığına girip topraklarımızı işgal edeceklerdi, bu milletin iradesini çalacaklardı. Allah şerleri hayra çevirdi, bizi öldürmeyen her darbe, bizi daha da güçlendirir.

UZLAŞMAYI GÜÇLENDİRECEĞİZ
 Siyasette meydana gelen bu birleştirici tabloyu, bu birlikteliği bozmayacağız. Uzlaşmayı daha da güçlendireceğiz. Kürt ile Türk arasındaki bu mikropları temizleyeceğiz. Terör örgütlerini aradan çıkaracağız. İnşallah Kürt-Türk, Alevi-Sünni arasındaki muhabbet, dayanışma, kardeşliği daha da geliştireceğiz. Aramıza giren bölücü terör örgütünü de milletimizin arasından çıkaracağız. Bizi birbirimize düşürmek isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Bir olursak ulaşamayacağımız, yapamayacağımız hiçbir şey yok. Beraber olursak aşamayacağımız hiçbir engel yok.
 Şunu herkes bilmelidir ki, 15 Temmuz gecesini milletimize zehir eden terör örgütü lideri, Türkiye'ye gelecek, hesabını verecektir. Aziz milletim hiç merak etmeyin bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız, hep birlikte Türkiye olacağız.

'DARBELER TARİHİ ARTIK SONA ERDİ'
Demokrasi ve Şehitler Mitingi'nde konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman, "Millet devletsiz, devlet ordusuz olmaz. Ama kışlasında olacak" dedi. Miting alanında tek ses ve tek yürek olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getiren Kahraman, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında Türkiye'nin büyük bir badire atlattığını vurgulayarak şöyle devam etti: "Açtıkları okullarda, dershanelerde robotlarla milletin kurumlarına yerleştirdikleri ajanlarla, devletin içine giren insan müsveddelerine milletimiz en güzel yanıtı verdi. Darbeler tarihi artık sona ermiştir. Milletimiz demokratik tecrübisiyle, azmiyle bir büyük fitneyi bertaraf etti. Aziz ordumuzun bundan sonra sadece vatan savunması için kışlasından çıkacağını umuyoruz."

AKAR: EN AĞIR CEZAYI ALACAKLAR
Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar da Yenikapı'da mitingte bir konuşma yaptı. Org. Akar şunları söyledi: "Fetullahçı Terör Örgütü tarihimizde görülmemiş bir şekilde vatanımıza, milletimize, cumhuriyetimize, bu zilleti ve rezaleti yaşatmış, silahlı kuvvetlerimizin şan ve şerefle dolu geçmişine kara bir leke sürmüştür. Türk Silahlı Kuvvetleri'ne ve bağrından çıktıkları milletimize ihanet eden bu alçaklara hak ettikleri cevap tereddütsüz bir şekilde alanlarda verilmiştir. Bu hainler en ağır şekilde cezalandırılacaktır. 15 Temmuz akşamı TSK bünyesinde yuvalanan illegal çete mensubu hainlerin darbe girişiminin, Peygamber Ocağı TSK'nın vatanını milletini bayrağını seven mensuplarıyla hiçbir alakası yoktur. Türk Silahlı Kuvvetleri, tüm personeliyle devletimizin ve yüce milletimizin emrinde ve görevinin başındadır."

"FETÖ'YÜ BÜTÜN DÜNYA BİLİYOR"
Temmuz'u Cumhuriyet tarihinin en kanlı darbe girişimi olarak niteleyerek özetle şunları kaydetti:
 240 demokrasi şehidimiz, aslanımız demokrasi tarihimizin altın sayfalarında yer aldılar. TBMM, sabaha kadar çalışarak sadece kendi onurunu değil, milletin onurunu korumuştur. 4 partinin lideri ve vekilleri darbeye karşı net bir tepki koymuştur.
 15 Temmuz bize bir uzlaşma kapısı araladı. Artık yeni bir Türkiye vardır. Eğer biz bu uzlaşma gücünü daha ilerilere taşırsak, çocuklarımıza güçlü bir Türkiye bırakacağız. Sizin için 12 madde hazırladık. Bu maddeleri diğer partiler de kabul ederse, güzel bir Türkiye haline geleceğiz. Eksiği olabilir, fazlası olabir. Türkiye'yi düzlüğe çıkarmak hepimizin görevi.
 15 Temmuz akşamı bağımsız medya olmasaydı, belki hiç kimse sokaklara çıkmayacaktı. Laikiliğin ne kadar önemli olduğunu 15 Temmuz gösterdi. Dini inancımızı kullanarak her türlü yasa dışı işler içinde olanlar milleti nasıl kullandılar gördünüz.
 FETÖ terör örgütünü biliyorsunuz, artık bütün dünya biliyor. Bu örgüt, geçmişte Balyoz davası dediler, Ergenekon davası dediler, casusluk davası dediler, hiçbir günahı olmayan, devlete sadakatle bağlı olan pek çok subayımızın ki eski bir Genelkurmay Başkanı da dahil tamamını hapse attılar. Şimdi onların tamamının kumpas olduğu ortaya çıktı.
 Tamamının FETÖ terör örgütü tarafından yapıldığı ortaya çıktı. O zaman buradan çağrı yapıyorum. Geçmişin mağdurlarına haklarını iade edelim. İtibarlarını iade edelim. Böyle yaptığımız takdirde, devlet saygın konuma gelmiş olur.

İBLİSE RUHUNU SATAN HAİN
MHP lideri Devlet Bahçeli de halka "Bahtiyarım çünkü Türkiye'mizin şahlanışını gururla izliyorum. Türk milletiyle iftihar ediyorum" diye seslendi. Bahçeli, özetle şunları söyledi:
 Üzerimizde oynanan oyunlara, aramıza sokulmak istenen fitnelere rağmen cesaretle dik durdunuz. Türkiye yeni bir sefere Yenikapı'dan başlamaktadır.
 Zalimler, emperyalizmin maşaları bu defa asker kılığına girdiler. Alim görünümlü terörist, sığındığı Pensilvanya'da getirdiği beddua seanslarıyla, nefret söylemleriyle, öfke nöbetleriyle cinayet örgütüne Türkiye'ye vur emri verdi. İblise ruhunu satan bu vaiz, fitne ve münafıklıkta rekorlar kırdı.
 Türk milleti, Müslüman kisveli müşrikleri, merhamet istismarı yapıp terörizmin sofrasına hizmetkarlık yapanları tanımaktadır. Bu vatan 3-5 teröristin vaazlarıyla düşmeyecektir.
 FETÖ'yü iade etmemekte direnen ABD'ye, 15 Temmuz'u anlamayan Vatikan kafasına, darbecileri kollayan tüm ülkelere karşı Türkiye'nin büyüklüğünü gösterelim. Bir olalım, diri olalım.

kaynak. Sabah Gaz.http://www.sabah.com.tr/gundem/2016/08/08/tek-millet-tek-yurek

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum