TADİDV Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar: 'Devlet ve millet olarak birlikte başaracağız!'

Türkiye Azerbaycan Dostluk, İşbirliği ve Dayanışma Vakfı Başkanı Aygün Attar: ‘Yurt konusunda şayet problem yaranırsa Azerbaycan Büyük Elçiliği “Gaynar xetti” ne , yahut bize başvuruda buluna bilirsiniz’.

TADİDV Başkanı Prof. Dr. Aygün Attar: 'Devlet ve millet olarak birlikte başaracağız!'
28 Mart 2020 - 18:28

Türkiye Azerbaycan Dostluk, İşbirliği ve Dayanışma Vakfı Başkanı Aygün Attar Azerbaycanlı soydaşlarımıza duyuruda bulundu:

İstanbul havalanında bulunan öğrenciler başta olmakla Azerbaycanlı soydaşlarımız için, Türkiye Azerbaycan Dostluk İşbirliği ve Dayanışma Vakfı tarafından yemek kolileri gönderildi.

İstanbulda bulunan, Vakfımız yönetim kurulu üyesi Sn.Kamil Salduz’un üstlenmiş olduğu organizasyon için kendilerine teşekkür ederim.

Ayrıca, öğrencilerin eğitim aldıkları illere geri gönderilmeleri için Vakfımız tarafından otobüs biletleri ile temin edilecekleri hakkında kendilerine bilgi verildi.

Malum, YÖK eğitim öğretim faaliyetini tekraren başlatmış bulunmaktadır ve öğrencilerin yurtlarına geri dönmelerinde hiç bir sakınca bulunmamaktadır.

Yurt konusunda şayet problem yaranırsa Azerbaycan Büyük Elçiliği “Gaynar xetti” ne , yahut bize başvuruda buluna bilirsiniz.

Azerbaycan Devleti, Türkiye de başta olmakla yurt dışında bulunan vatandaşların uçakla vatana dönüşünde haklı olarak önceliği geri dönüş biletleri olanlara, hastalık nedeniyle bu ülkede bulunanlara, çocuklu ailelere, yaşlılara ve kadınlara vermektedir.

Dolayısıyla zaten eğitim nedeniyle Türkiye’de bulunan öğrencilerin burada kalarak eğitim dönemini tamamlamaları hem sıhhı açıdan hem de eğitimin devamı açısından en doğru yöntemdir.

Zaten, Dünya Sağlık Örgütünün kararıyla, koronovirüs vakası kaydı olan tüm ülkelerden dönüşlerde karantina süresi uygulanmaktadır. Bu kapsamda yurt dışından Azerbaycan ‘a dönen soydaşların karantina altına alındığı bilinmektedir.

Tüm dünyanın olağanüstü sıkıntılı durumla imtihandan geçtiğimiz şu günlerde hepimizin aklıselim davranarak zorlukların uhdesinden birlikte gele bilmeniz için ajitasyondan kaçınmamız ve realist davranmamız gerekmektedir.

Lütfen, bizden uzaklarda bizi yakinen düşünen Devletimiz, ailelerimiz ve kendi geleceğimiz için sorumluluklarımızı idrak edelim..

Kurallara uyarak eğitim ve iş hayatımıza koşullara uygun biçimde devam edelim.

Sağlıklı ve huzurlu günler yakınımızdadır.

Devlet ve millet olarak birlikte başaracağız!

Selam, sevgilerle: Prof. Dr. Aygün Attar

Kaynak: ASAS MEDYA

https://asasmedya.info/news/social/13198-tadidv-baskani-profdrattar-devlet-ve-millet-olarak-birlikte-basaracagiz

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum