SASAM'DAN TURAN BİLİM DERNEĞİNE ZİYARET

SASAM'DAN TURAN BİLİM DERNEĞİNE ZİYARET
05 Kasım 2020 - 21:09

Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi (SASAM) temsilcileri, kuruluş aşamasında olan Turan Bilim Derneğine hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında tecrübe aktarımının yanı sıra muhtemel ortak çalışma alanları ele alındı.

SASAM Başkanı Mesut Emre Karaköse kuruluş nedeniyle tebriklerini ilettikten sonra sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Türk Dünyasının daha güçlü zeminlerde yakınlaşması ve bütünleşmesi için bilimsel çalışmalar büyük önem taşımaktadır. Sadece sosyal bilimlerle sınırlı kalmadan, pozitif bilimleri de kapsayacak çalışmaların temeli atılmalıdır. Turan coğrafyasının her tarafında akademisyenleri, araştırmacıları, bilim insanlarını bu motivasyonla bir araya getirecek bu tarz sivil toplum kuruluşlarına büyük ihtiyaç duyulacaktır. Bu duygu ve düşüncelerle Merkezimiz adına sizin şahsınızda Derneğinizin bütün kurucuları ve üyelerine hayırlı olsun dileklerimi iletiyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum.”

Ziyaretten duydukları memnuniyeti ifade eden Dernek yetkilileri, kuruluş aşamasında verilen destekten dolayı SASAM temsilcilerine teşekkürlerini bildirdiler. Dernek Başkanı Ayşe Eylem Erkıpçak; kurucuların ve yönetim kurulunun gençlerden oluştuğunu, çalışmalarını günlük siyasi konuların dışında kalarak kapsayıcı bir yöntemle ve bilimin ışığında sürdürmek istediklerini ifade etti.

Kaynak: Sahipkıran Stratejik Araştırmalar Merkezi – SASAM – Güçlü ...


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum