Milli güreşçiler, takım halinde dünya ikincisi oldu

Milli güreşçiler, takım halinde dünya ikincisi oldu
21 Aralık 2020 - 14:20

Türkiye Güreş Milli takımı, Sırbistan’daki Dünya Kupası’nda takım halinde dünya ikincisi oldu. Milli güreşçiler, Bireysel Dünya Kupası’nı toplamda 13 madalya ile tamamladı.

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da düzenlenen Bireysel Dünya Kupası’nın son gününde, 1 gümüş 2 bronz madalya kazanan Türk güreşçiler, serbest stilde takım halinde dünya ikincisi oldu. Türkiye Güreş Federasyonundan 18 Aralık 2020’de yapılan açıklama ile milli güreşçilerin Bireysel Dünya Kupası’nı toplam 13 madalya ile tamamladığı bildirildi.

AZERBAYCAN DA ÜÇÜNCÜ OLDU

Ay-Yıldızlı takım, takım sıralamasında ise 104 puan toplayarak 104 puan elde etti. Organizasyonda 210 puanla Rusya birinci olurken, Azerbaycan 91 puanla üçüncü sırada yer aldı.

MADALYALAR VE SAHİPLERİ

79 kg sporcu Muhammed Nuri Kotanoğlu Azerbaycanlı Rashad Yusufli’yi (5-2) Romen Vasile Minzala’yı (7-1) çeyrek yarıfinalde Slovak Akhsarbek Gulaev’i (11-0) sayı tuşuyla yarı finalde de Ukraynalı Vasyl Mykhailov’u (4-4), sona eren müsabakada 4 puanlık oyun yaptığı için kazandı ve finale yükseldi.

TÜRKİYE’NİN BELGRAT’TAKİ 7. GÜMÜŞ MADALYASI

Güreşçi finalde Gençler Dünya 2.si Rus rakibi Ahmed Usmanov’a yenildi ve gümüş madalya kazandı. Bu madalya Türkiye’nin Belgrat’da 7. Gümüş madalyası oldu. 86 kg Osman Göçen, Belarus Rasul Tsikhaev’i (12-2) ve repesaj müsabakasında da Ukraynalı rakibi Mraz Dzhafaryan’ı (12-6) yendi. Türk güreşçi, Gürcü asıllı İspanyol Teimuraz Naskadia Friev’i de (11-6) yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.
97 kg’da Süleyman Karadeniz yenildiği Olimpiyat Dünya Şampiyonu Rus Abdulrashid Sadullaev finale yükseldiği için repesaj hakkı elde etti. Polonyalı Radoslav Baran’ı repesajda (10-5) yendi ve bronz madalya için Avrupa ve Olimpiyat 2.si Ukraynalı Valeri Andretisev ile karşılaştı. Müthiş bir mücadele sonunda rakibini (2-1) yendi ve bronz madalya kazandı.

SERBEST STİLDE 6 MADALYA

Böylece serbest stilde Türkiye, Haydar Yavuz ve Muhammed Nuri Kotanoğlu ile 2 gümüş madalya kazanmış oldu.
Türkiye, serbest stilde Fazlı Eryılmaz, Erhan Yaylacı, Osman Göçen, Süleyman Karadeniz ile de 4 bronz madalya kazandı.

GREKOROMEN 4 MADALYA

Türkiye, grekoromende Şerif Kılıç, Salih Aydın ve Osman Yıldırım’la gümüş, Cengiz Arslan’la bronz madalyanın sahibi oldu

TÜRKİYE GREKOMEN VE KADINLARDA 3. OLDU

Türkiye, kadınlarda ise Buse Tosun ve Yasemin Adar’la gümüş, Mehlika Öztürk ile bronz madalya kazandı. Türkiye Grekoromen ve Kadınlarda takım halinde üçüncü oldu. Milliler toplam 7 Gümüş, 6 Bronz olmak üzere 13 Madalya kazanarak bir tarihi başarı daha elde etti. Ayrıca 3 Stilde de dereye girerek bir başka büyük zafere daha imza atmış oldu.

Kırım Haber Ajansı - QHA

21 Aralık 2020

​​​Ayyıldız Huri Kaptan'ın haberi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum