Yeni ortaya çıkan virüs sonrasında Türkiye'deki uçuşlar durduruldu!

Yeni ortaya çıkan virüs sonrasında Türkiye'deki uçuşlar durduruldu!
21 Aralık 2020 - 14:25

Birleşik Krallık’ta mutasyona uğramış koronavirüs nedeniyle tüm dünya alarm durumuna geçti. Türkiye Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da Birleşik Krallık, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika’dan Türkiye’ye uçuşlarda geçici durdurma kararı alındığını bildirdi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Birleşik Krallık’ta mutasyona uğrayan koronavirüs nedeniyle dün Birleşik Krallık, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika’dan Türkiye’ye yapılacak uçuşların durdurulduğunu açıkladı. Konuya ilişkin sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Koca, “Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere’de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika’dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır.” diye kaydetti. Ayrıca Bakan Koca, tedbirler kapsamında halen yolda olan uçuşlar için tüm yolculara test yapılacağını ve karantina kurallarının uygulanacağını belirtti.

YOLCULAR MAĞDUR EDİLMEYECEK

Türk Hava Yolları (THY) Genel Müdürü Bilal Ekşi de konuya ilişkin sosyal medya hesabından paylaşımda bulundu. Yolcuların bilet işlemleri konusunda mağdur edilmeyeceğini belirten Ekşi, “Sağlık Bakanlığımızın İngiltere, Danimarka, Hollanda, Güney Afrika’dan uçuşların durdurulması kararına istinaden, hiçbir yolcumuzun bilet işlemleri konusunda acele etmemesini rica ederiz. Hiçbir yolcumuz bilet işlemleri konusunda mağdur edilmeyecektir.” ifadelerini kullandı.

Kırım Haber Ajansı - QHA
21 Aralık 2020
Ozan Barış Erim'in haberi


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum