Manisa Kültür Sohbetlerinde "Manisa Bizimdir" konuşuldu.

Manisa Kültür Sohbetleri 30 Kasım 2019 tarihinde Tarihçi-Yazar Naci YENGİN başkanlığında Manisa'nın duayeni Tezcan Karadanışman'ı konuk etti.

Manisa Kültür Sohbetlerinde "Manisa Bizimdir" konuşuldu.
01 Aralık 2019 - 17:51 - Güncelleme: 01 Aralık 2019 - 17:53
Manisa Kültür Sohbetleri’ nin 30 Kasım 2019 günü konuğu Tezcan Karadanışman’ dı.
 
Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ‘ nün desteği ile düzenlenen, moderatörlüğünü Tarihçi-Yazar Naci Yengin’in yaptığı toplantıda Manisa’ nın yaşayan hafızası olarak nitelendirilen Tezcan Karadanışman geçmişten günümüze Manisa'da tarih, kültür, mimari ve şehre dair değerleri anlattı.
 
t-3.20191201150922.jpg
Tezcan Karadanışman konuşmasının başında, ‘Manisa Bizimdir’ adlı kitabındaki başlığa dikkat çekerek, bir şehre sahip çıkmanın sadece doğumla ilgili olmadığını söyledi. O şehrin ekmeğini-suyunu içmenin, havasını solumanın dahi insanın çevre iletişimindeki hassasiyetleri öne çıkardığını; kaldı ki Manisa’ nın tarih içindeki öneminin farkında olarak aidiyet duygusunun yerel kültüre katkı anlamındaki çabaları teşvik edeceğini, böyle olması gerektiğini söyledi.
t-2.20191201150950.jpg
 
Bu nedenle ‘Manisa Bizimdir’ kavramında, ‘Manisalılaşmasının’ önemine değinen Karadanışman, şehre sahip çıkma sorumluluklarına vurgu yaptı.
 
Tezcan Karadanışman konuşmasında, mahalle isimlerinden eski çeşmelere, Yeşil Manisa’ dan yıkılan binalara, kültür yayınlarından Mesir’e geniş yelpazede Manisa hakkında birçok tarihi olayı anlattı ve düşüncelerini paylaştı.
 
Manisa’ nın yaşayan hafızası olarak nitelendirilen Tezcan Karadanışman söyleşisi Manisa Kültür Sohbetleri katılımcıları tarafından ilgiyle izlendi.
  
Toplantıya katılanlar, organizasyonda emeği olan Manisa İl Kültür ve Turizm Müdürü İbrahim Sudak’ ın özel ilgisi ve katılımlarına da teşekkür ettiler.
 
t-4.jpg

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum