KURBAN BAYRAMI=KAVURMA BAYRAMI

Yok

KURBAN BAYRAMI=KAVURMA BAYRAMI
20 Ağustos 2018 - 11:09 - Güncelleme: 22 Ağustos 2018 - 10:29

Diyorum ki; lütfen bu bayram bir değişiklik yapın.

Günlük yaşamı kısa da olsa bir süre için durdurun, ellerinizdeki telefonları tabletleri yada bilgisayarları bir köşeye bırakın ki tadı çıksın bayramın. Pek meşhurdur bizim bayramlarımız Çocuk Bayramı, Gençlik Bayramı, Şeker Bayramı, İşçi Bayramı vsr. Kısacası hayatı bayram olamayan her insana özel bir bayram vardır.  Dönmelere özgü bir bayram olmadığından ötürü, biz de elde olan bayramlardan birini seçer kutlarız. Birçok insandan farklı olarak bayram kutlamak benim pek âdetim değildir.

Neden mi? Yılın her günü birbirinin kuyusunu kazıp, bayram hatırına birbirine sahte gülücükler saçan insanları uzaktan seyretmeyi severim de ondan. Çaktırmadan alaycı bakışımla, “bayram sonu acaba birbirlerine neler edecekler” diye derim içimden.

Eee, âdettir küslerin barışması, insanlar kardeş olduklarını hatırlayıp barıştılar mı acep?

Birbirlerinin alnına kara sürdüklerini biliyoruz da,rnrnkurban bayramında kan da sürecekler mi? Kurban Bayramında misal, insanlara kanlı gözyaşı  döktürmeyi geçici olarak durdurup hayvan kanı dökerler.rnrnBayram bitince, kıyımlarına devam ederler. Allah için kurban kesip, etlerini kavurma yapıp mideye indirenler, sizin bayramanız mübarek olmasın.rnrnBirçokları birbirini eleştirir iken, gerçek Müslümanlık o değil der durur. Pek kafa karıştırıcı bir durumdur bu! Herkese göre değişik cevabı olan bu soruyu sormamış olayım, zira kavga çıkmasın zinhar. Bu gün bayramdır; küskünler barışır, büyükler ziyaret edilir, namaz falan kılınır sonra kurban kesilir. Eskiden fakirlere de verilen et, teknolojinin de gelişmesiyle beraber buzluğa atılır ve yıl boyu hapur hupur yenilir.rnrn İnsan-hayvan hepsini kurban eden zihniyet de unutulmamalıdır. Ama insan eti yenmez, buzluğa da atılmaz. Ve ben yeniden o alaycı bakışımla onları  ve olanları izlemek-görmek istemiyorum. Bu tür nahoş durumlar olmaya devam edecek ve benim görmemem hiçbir şeyi değiştiremeyecek.Bu kadar kötülüğün içinde bence her günü bayram ilan edelim. Ama adı kurban olmasın ve mübarek de olmasın.

Ayser ÖZBAKIR

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum