Karabağ'da Türk-Rus Orduları çalışma hazırlıkları devam ediyor.

Rus askerler, Azerbaycan topraklarında konuşlandırılacak olan Dağlık Karabağ ihtilafı bölgesindeki ateşkes ve tüm düşmanlıkları kontrol etmek için Rus-Türk ortak merkezinde çalışmaya hazırlanıyor. Bu, RF Savunma Bakanlığı Bilgi ve Kitle İletişimi Dairesi tarafından bildirildi.

Karabağ'da Türk-Rus Orduları çalışma hazırlıkları devam ediyor.
28 Ocak 2021 - 22:13 - Güncelleme: 29 Ocak 2021 - 12:36

Merkezin bir parçası olacak Rus askerlerinin ateşkes rejimini izleme görevlerini ortaklaşa yürütmek üzere eğitildikleri ve Azerbaycan topraklarına gitmeye hazırlandıkları kaydedildi.

Eğitim sırasında, askeri personel, yapısını, amacını, görevlerini ve işlevlerini, Ortak Merkezin çalışmalarını organize etme prosedürünün yanı sıra, topraklarında görevlerin gerçekleştirileceği ülkenin kültürü, gelenekleri ve özelliklerini inceler. 

Rus ve Türk taraflarından eşitlik esasına göre temsil edilen Müşterek Merkez personeli, insansız hava araçlarıyla durumu izleme, ateşkes ve tüm düşmanlıkların gözetilmesi görevlerini yerine getirecek.

Dağlık Karabağ ihtilafı bölgesindeki ateşkesi ve tüm düşmanlıkları kontrol edecek Rus-Türk ortak merkezi, Rusya Federasyonu ve Cumhuriyet savunma bakanlıkları başkanları tarafından imzalanan muhtıraya uygun olarak Azerbaycan topraklarında konuşlandırılacaktır. Türkiye Cumhuriyeti 11 Kasım 2020. Ortak Merkezin karargahı, eşitlik esasına göre bir komuta merkezi şeklinde oluşturulur, her bir ulusal yapının başkanı ile her iki taraftan eşit sayıda temsilciyi temsil eder.


Kaynak: https://www.musavat.com/ru/news/rossijskie-voennye-gotovyatsya-k-rabote-v-rossijsko-tureckom-centre-v-karabahe_774194.html


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum