İstanbul Kırgızistan Başkonsolosu N. Abdrakhmanov, Cengiz Aytmatov anıtına çiçek bıraktı

Büyük Kırgız yazar Aytmatov'un 12 Aralık'taki doğum günü şerefine, Kırgız Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu N.Abdrakhmanov ve Başkonsolosluk personeli, adını verdiği parkta bulunan anıtına çiçek koydu.

İstanbul Kırgızistan Başkonsolosu N. Abdrakhmanov, Cengiz Aytmatov anıtına çiçek bıraktı
13 Aralık 2020 - 12:22
Bişkek, 13.12.20 / Kabar /. Büyük Kırgız yazar Aytmatov'un 12 Aralık'taki doğum günü şerefine, Kırgız Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu N.Abdrakhmanov ve Başkonsolosluk personeli, adını verdiği parkta bulunan anıtına çiçek koydu. Maltepe ilçesinde (İstanbul) Ch.Aitmatov. Bu, Kırgız Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı tarafından bildirildi.
Etkinliğe Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi (CCTS) Genel Sekreter Yardımcısı S. Raev ve Maltepe ilçe belediyesi başkanı Ali Kilich de katıldı.
N.Abdrakhmanov, Ch.Aitmatov'un Türk halkları arasındaki bağların gelişmesine ve güçlendirilmesine sadece bir yazar olarak değil, aynı zamanda büyük bir diplomat olarak da büyük katkısına dikkat çekti.
Buna karşılık, CCTS Genel Sekreter Yardımcısı S.Raev, Ch.Aitmatov'un ve anıtının yerleştirilmesine katkıda bulunanların anısını yaşattığı için Türk tarafına teşekkür ederek, yazarın Türk halkları arasındaki kültürel ve insani işbirliğinin geliştirilmesine paha biçilmez katkısını vurguladı.
Ali Kilich konuşmasında Başkonsolosluğa bu etkinliğin gerçekleştirilmesine yönelik girişimden ötürü minnettarlığını dile getirerek, büyük yazarın anısını Türk halkının onurlandırdığına dikkat çekerek, Ch.Aitmatov'un kişiliğinin büyüklüğünden bahsetti.
Kaynak:http://www.kabar.kg/news/v-stambule-vozlozhili-tcvety-k-pamiatniku-aitmatovu/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum