Irak Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Salihi, Azerbaycan'da

Irak Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Salihi, Azerbaycan'da
07 Nisan 2021 - 00:13

Erşat Salihi başkanlığında Irak Parlemantosu’ndan bir heyet, Azerbaycan Ekonomi Bakanlığında ve Dışişleri Bakanlığında bir toplantıya katıldı.

Irak Parlamentosu İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Erşat Salihi, Azerbaycan ziyareti sırasında Azerbaycan Ekonomi Bakanlığından bir heyet ile Irak- Azerbaycan ikili ilişkileri konusunda toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda iki ülkenin ekonomik anlamda daha da güçlenmesi ve ticaret hacminin daha da büyümesi konusunda ilişkilerin güçlenmesinin önemine değinildi.

Ayrıca heyet, Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ile de ikili ilişkiler konusunda bir toplantıya iştirak etti.

ŞEHİTLER HİYABANI’NA ZİYARET

Öte yandan Salihi başkanlığındaki heyet, Bakü Şehitler Hiyabanı’nı da ziyaret etti. Ziyaretin ardından basına açıklamada bulunan Salihi, iki milletin de ortak noktaları olduğuna vurgu yaparak, “Bugün bu ziyaret halkımıza kardeşliği, dostluğu, muhabbeti beraber göstermektedir. Irak halkı ile can Azerbaycan halkı arasında müşterek noktalarımız, müşterek konularımız var. Aynı zamanda Irak’ta da aynı şivede konuşan Türklerimiz var, Kerküklülerimiz var. Müşterek noktalarımız arasında bir de Fuzuli var. Fuzuli’nin Kerkük’te de Kerbela’da da simgesi var.” diye konuştu.

Kırım Haber Ajansı - QHA

QHA-Kerkük
05 Nisan 2021, 21:58

​​​​

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum