"Hun-Türk Halkları" Kurultayı Macaristan'da düzenlendi

"Hun-Türk Halkları" Kurultayı Macaristan'da düzenlendi
21 Ağustos 2022 - 19:32

Hun-Türk Halkları 7. Kurultayı 12-14 Ağustos 2022 tarihlerinde Bugaç, Budapeşte'de gerçekleştirildi.

Macar Turizm Derneği tarafından organize edilen Hun-Türk halklarının bu geleneksel etkinliğinin başkanlığını Macar Turan Vakfı Başkanı Andras Zsolt yaptı.

Kurultaya Macaristan Parlamentosu Başkanı László Kövér, Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Baghdad Amreyev,  TDT Aksakallar Konseyi Başkanı Binali Yıldırım;  Dünya Etnospor Federasyonu Başkanı Necmettin Bilal Erdoğan, Kırgızistan Kültür, Spor ve Enformasyon Bakanı Azamat Zhamankulov;  TÜRKSOY Genel Sekreteri Sultanbai Raev, TÜRKPA Genel Sekreteri Mehmet Süreyya Er, Türk Akademisi Başkanı Darkhan Kydyrali ve Özbekistan Spor Bakan Yardımcısı Avazjon Kerimov katıldı.

Kurultay programında, ateş gösterisi, Atilla'nın Yurt sergisi, yaklaşık bin savaşçının gösterisi, Ahal-Teke atları da dahil olmak üzere yaklaşık 500 kişilik safkan at kullanan süvari birliklerinin geçit töreni, Kırgız okçularının gösteri performansları, şahin sunumu, bozkır atlı dövüşleri, kuraş güreş yarışmaları, türk devletlerinin sanat ustalarının müzik gösterileri ve benzeri performanslar yer aldı.

Kurultay'da konuşan Genel Sekreter, Türk halklarının büyük mirasını tanıttıkları için Macaristan Hükümetine ve Parlamentosuna derin şükranlarını dile getirdi.

Baghdad Amreyev, bu tür etkinliklerin düzenlenmesine devam edilmesi gerektiğini vurgulayarak, Kurultay katılımcılarını Eylül 2022'nin sonunda Türkiye'nin İznik kentinde yapılacak 4. Dünya Göçebe Oyunları'na aktif olarak katılmaya davet etti.

Etkinlik sırasında Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Baghdad Amreyev ile Macar Turizm Derneği, Kırgızistan Kültür, Spor ve Enformasyon Bakanı Azamat Zhamankulov ve Dünya Etnospor Federasyonu Başkanı Necmettin Bilal Erdoğan ile üçlü formatta görüşmeler gerçekleştirildi.

HABER TARİHİ: 16.08.2022, https://www.turkkon.org/tr/haberler/hun-turk-halklari-kurultayi-macaristanda-duzenlendi_2595

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum