Türk Konseyi: Nahçıvan Anlaşmasının 10. yıl dönümü

Türk Konseyi: Nahçıvan Anlaşmasının 10. yıl dönümü
21 Ağustos 2022 - 19:33

Azerbaycan Cumhuriyeti, 15 Ekim 2019 tarihinde Bakü'de, Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi’nin (Türk Konseyi) kurulmasına ilişkin 3 Ekim 2009 tarihli Nahçıvan Anlaşmasının 10. yıl dönümünde Türk Konseyi'nin Yedinci Zirvesine ev sahipliği yapmıştır.
Bu vesileyle, Nahçıvan Anlaşması'nın 10. yıl dönümünü kutlamak için, Türk Konseyi Sekretaryası ve Azerbaycan Uluslararası İlişkiler Analiz Merkezi işbirliğinde Nahçıvan Anlaşması'nın 10. yıl dönümü ve Türk Konseyi’nin 7. Zirvesi'ne adanmış bir Özel Yayın yayınlanmıştır.
“TÜRK KONSEYİ: NAHCIVAN ANLAŞMASININ 10. YIL DÖNÜMÜ” başlıklı yayında, Türk Konseyi Üye Ülkelerinin Devlet Başkanlarının makalelerinin yanısıra, Macaristan Başbakanının açılış hitabı, Türk İşbirliği Teşkilatları ve Türk Konseyi Üye Ülkelerinin Resmi Dış Politika Araştırma Merkezleri Başkanlarının makaleleri yer almaktadır.
Yayında bulunan makaleler çoğunlukla Nahçıvan Anlaşması'nın imzalanmasından bu yana elde edilen kazanımlara ve Tarafların bu işbirliği süreçlerini yeni bir bütünleşme düzeyi yönünde ilerletmeye yönelik bakış açıları ve tekliflerine odaklanmaktadır.
Özel Yayın, Türk Konseyi 7. Zirvesi sırasında, Üye Ülkelerin Hükümet Başkanları ile Dışişleri Bakanları ve Türk Konseyi Gözlemci Üyelerine sunulmuştur.

Pdf dosya aşağıda sunulmaktadır.
https://www.turkkon.org/assets/pdf/yayinlar/ozel-yayin-turk-konseyi-nahcivan-anlasmasinin-10-yil-donumu-11-tr.pdf

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum