Gazanfer Sanlıtop Hakk'a Yürüdü

Şair, Yazar,Y. Mühendis, Sanayici, Mükemmel İnsan Gazanfer Sanlıtop Hakkın Rahmetine Kavuşmuştur

Gazanfer Sanlıtop Hakk'a Yürüdü
23 Nisan 2018 - 17:39 - Güncelleme: 23 Nisan 2018 - 17:47

~~GAZANFER SANLITOP KİMDİR?

 Yüsek Makine Mühendisi Gazanfer Sanlıtop, 1940 yılı Mayıs ayında Manisa'nın Gölmarmara ilçesinde doğdu. 1951 yılında Gölmarmara İlkokulu'nu, 1954'de Ankara Cebeci Ortaokulu'nu, 1975'de Manisa Lisesi'ni bitirdi. Haziran 1963'de İTÜ Makine Fakültesi'nden Makine Yüksek Mühendisi olarak mezun oldu.

 26 Ağustos 1966'da Cavide Hanım ile evlendi.

 1992 yılı Aralık ayında kanserle tanıştı. Yazarlık hevesi biraz da "geriye kalıcı bir şeyler bırakabilme heyecanıyla" o dönemde başladı.

Murat ve Hulki Can isimlerinde iki oğlu, Aslı adından bir kızı var. Arda, G.Utku, Defne, ve Azra ile büyükbaba olmanın, torun sahibi olmanın mutluluğunu yaşadı.

Değişik konularda kaleme aldığı makaleler ve kitapları bulunan Sanlıtop, doğduğu ilçe Gölmarmara'da ailesi adına çeşitli hayır işlerinde bulunmuş, eğitimi her zaman desteklemiştir.

Şiirler ortaokul yıllarında tanışan Sanlıtop, iş hayatına atıldıktan sonra edebiyattan uzak kaldı. 32 yıl aradan sonra edebiyata yeniden dönen Sanlıtop, manevi dünyasından taşanları eserlerine aktardı.

1969 yılında kurudukları aile şirketleri EMAS'ta hem yurt dışına otomasyon ürünler ihracatı yapmış, hem de yeni başarılı gençlerin yetişmesi için olanak sağlamıştır. 23 nisan 2018 tarihinde vefat etti.

~~Yazarın eserleri

 Gönül Dostu Nazik Hoca
 Pervane
 Burada Sevgi Var
 Çocuklarımızı Nasıl Yetiştirelim?
 Her Şeyi Allah'tan İste
 Kuvözde Çocuk Büyütmek
 Cepheden Cepheye Bir Ömür - Yüzbaşı Mehmet Hilmi
 Saklım Gizlim Yok
 Mutluluğun Şifreleri
 Hülle
 Girişimcilik

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum