FLAŞ HABER

ERŞAT SALİHİ: IRAK, TÜRKMENLERE YAPILAN SALDIRIYA SESSİZ KALDI

ERŞAT SALİHİ: IRAK, TÜRKMENLERE YAPILAN SALDIRIYA SESSİZ KALDI
27 Ağustos 2019 - 23:17 - Güncelleme: 27 Ağustos 2019 - 23:25

Irak Türkmen Cephesi (ITC) Genel Başkanı ve Kerkük milletvekili Erşat Salihi, Irak Cumhurbaşkanı Berhem Salih’i ve hükûmeti Türkmenlere yapılan terörist saldırıya sessiz kalmakla suçladı.

Kerkük’e bağlı Tavuk ilçesinde haftasonu gerçekleşen terör saldırısında ikisi çocuk altı Türkmen şehit edilmişti. Bununla beraber bu saldırıya yönelik Irak’ın üst makamlarından bir taziye veya kınama mesajı gelmemesi Türkmenlerin tepkisini çekti.

ITC lideri Erşat Salihi konu ilgili şu açıklamayı yaptı:

“Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık ve Parlamento Başkanlığından Kerkük’e bağlı Tavuk ilçesinde meydana gelen terör saldırısında 7 kişinin şehit edilmesi,8 kişinin de yaralanması hakkında her hangi bir bildiri veya bir açıklama yapılmaması konusu tarafımızdan şaşkınlıkla karşılanmıştır.

Her yeri ve özellikle Türkmen bölgelerini karanlığa gömmek isteyen teröristler elini kolunu sallayarak Tavuk’ta Türkmenlere katliam yaptı. Cumhurbaşkanlığı, Başbakanlık, Parlamento Başkanı ve Birleşmiş Milletler tarafından saldırı hakkında her hangi bir bildiri veya açıklama yapılmaması bizleri çok üzdü ve acı verdi.”

“TÜRKMENLER IRAKLI DEĞİL Mİ?”

Erşat Salihi Irak Türkmenlerinin ülkenin birliği için verdikleri mücadelenin ilgisiz kaldığını vurgulayarak Türkmenlerin Iraklı olduğunu görmezden gelen yönetime sert tepki koydu.

Salihi, “Orada şehit olan ve yaralananlar Iraklı değil mi? Bu üzüntülü günümüzde, acıları ve gözyaşlarını dindirmek için neden her hangi bir açıklama yapılmadı. Soruyorum. Yoksa tüm bunlar Emirli, Tuzhurmatu, Altunköprü, Tazehurmatu, Telafer, Beşir ve diğer Türkmen bölgelerinde şehit düşen Türkmen halkının vatana toprağa bağlılığının karşılığı mı?” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı https://qha.com.tr/haberler/ersat-salihi-irak-turkmenlere-yapilan-saldiriya-sessiz-kaldi/73465/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları
00:50