Efe Can'ın Çağrısına Kulak Verin

Efe Can'ın Çağrısına Kulak Verin
14 Ağustos 2023 - 18:28
Merhaba benim adım Efe Can.
Serebral palsili (CP) Bedensel engelliyim.
Bir buçuk yaşımdan itibaren yüzmeye başladım. Hayatımın uzun bir döneminde fizik tedavi ve yüzme sporu devam etti. Şu anda Celal Bayar Üniversitesinde okuyorum. Hayatımın birçok döneminde engelimle ilgili bazen güzel bazen zor zamanlardan geçtim. Olmam gereken ameliyatlarım oldu. Spora devam ettim. Şartlar uygun olduğu zaman yüzmeye gittim. Sağlığımla ilgili yaşadığım problemler, okul hayatı ve spor hayatı yoğun bir şekilde geçti. Engelli biri olarak yaşantının çeşitli alanlarında zorluklarım oldu. Hepsinde baş etmem gerekti. Ve hala daha Uğraştığım zorluklarım var. 
Bedensel engelliyim ama önemli olan engelimiz değil. Önemli olan ne yaptığımız ve hedeflerimizdir. İstedikleri sporu yapmaları için onlara yol göstermeye ve motive etmeye çalışıyorum. Sporun biz engelliler için önemini göstermek istiyorum. Engelli kardeşlerimize yardım etmek istiyorum. Engellilerin mümkün olduğunca dışarıda vakit geçirmeleri ya da spor yaparak kendilerini geliştirmelerinde yardımcı olmak istiyorum. Çünkü engelinden dolayı ve bazı zorluklardan dolayı kendilerini evin içine kapatıyorlar. Bu zorlukları yaşayan Birçok arkadaş tanıdım Bende bir zamanlar böyleydim ama sonra spor ve bilgiyle üstesinden geldim.
Hayatta sporun ne kadar önemli yer olduğunu Anladığım için ve Beni nasıl değiştirdiğini gördüğüm için bu yazıyı yazmaya karar verdim.
Hangi rahatsızlığı taşıyan engelli olursa olsun, örnek olmak istiyorum. Onların hayatlarına dokunmak istiyorum. Onlara yol göstermek istiyorum. Ve Yardımcı olmak istiyorum. Youtube'da, Instagram’da facebook'ta yayın yapıyorum.
Videoyu beğendiyseniz kanalıma abone olabilir misiniz?
Sosyal medya hesabım: https://www.facebook.com/profile.php?id=100092239159865
Youtube kanalım: https://www.youtube.com/@efeyuzmesporu


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum