FLAŞ HABER

ÇİN, TÜRKLERİN TOPRAKLARINI GASP EDİP ÇİNLİLERE DAĞITIYOR

ÇİN, TÜRKLERİN TOPRAKLARINI GASP EDİP ÇİNLİLERE DAĞITIYOR
10 Mayıs 2020 - 01:51

Çin’in Doğu Türkistan’daki baskı ve uygulamalarına dair haberlerin ve iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Çin hükumetinin, Doğu Türkistanlılara ait toprakların Çinlilere dağıtıldığı iddia edildi.

UYGUR TUTSAKLAR UCUZ İŞ GÜCÜ OLARAK ÇALIŞTIRILIYOR

Çin Komünist Partisi (ÇKP), Doğu Türkistan’da yürüttüğü “Yoksullukla Mücadele” politikası bahanesiyle, Uygur tutsakları ucuz iş gücü olarak zorla çalıştırıyor. Bunun yanı sıra yerel halkın topraklarını gasp eden Çin yönetimi, bölgeye yüksek imtiyazlarla kalıcı olarak Çinlilere dağıtıyor.

ÇİN, TAKİP VE KONTROLÜ ARTIRMAK İÇİN YENİ GÖÇLERE ZORLUYOR

Ayrıca Çin hükumeti, dağınık halde bulunan Doğu Türkistan toplumunu rahat takip edebilmek ve kontrol altına almak için toplu konutlara taşınmaya zorluyor.

Çin’in yayın organı Xinjiang Daily gazetesinin 5 Mayıs’taki bir haberine göre, yakın zamanda Kaşgar’a bağlı Aktaş ve Kokyar köylerindeki 14.000’den fazla Uygur çiftçi, yeniden inşa edilen toplu konutlara taşınmaya zorlandı.

ZORLA YAPTIRILAN GÖÇLER HABERLERE PROPAGANDA İLE TAŞINDI

Haberde, “Karakurum Dağları’nın içindeki yoksul çiftçiler rahat ve aydınlık evlere taşındı, Komünist Partisinin himayesinde beraber yaşamın ve sıcak yuvanın verdiği huzuru hissetti” şeklindeki propaganda niteliğinde atılan başlık dikkat çekti.

2016 yılından bu yana 160.000’den fazla Uygur çiftçi, bu şekilde toplu konutlara yerleştirildiği biliniyor.

TARIMDAN VAZGEÇİRİLİP ÇİN’İN HAFİF ENDÜSTRİSİNE İŞ GÜCÜ SAĞLANIYOR

Çin’in bir başka yayın organı olan Xinhua Haber Ajansı da yeni inşa edilen konutlarda yoğunlaşan çiftçilerin, çevredeki fabrikalarda işe başlamak için “Eğitim Merkezinde” çok fazla beceri öğrendikleri ve onların tarımsal uğraşlara son verdiği propagandasına yer verdi.

Uygur asıllı bağımsız gözlemci Elshat Hassan’ın konuya ilişkin kaydettikleri ise şöyle:

“Çin için bölgedeki yerel halkı kendi topraklarındaki tarım alanlarından mahrum ederek, Çin’in hafif endüstrisine düşük maliyetli iş gücü sağlamak önemlidir. Çünkü çiftçilerden boşaltılan alanlar, Çinli göçmenlerin nasibi olacak”

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları
00:50