ÇİN RESMEN AÇIKLADI: DOĞU TÜRKİSTAN'DA GÜNCEL KORONAVİRÜS VAKALARI

ÇİN RESMEN AÇIKLADI: DOĞU TÜRKİSTAN'DA GÜNCEL KORONAVİRÜS VAKALARI
17 Temmuz 2020 - 22:48

Çin yönetiminin insan hakları ihlallerine maruz bırakılan Doğu Türkistan, Çin’den dünyaya yayılarak pek çok ülkeyi sarsan ve dünyaya geri dönüşü olmayacak bir şekilde zarar veren yeni tip koronavirüs salgını tehlikesiyle karşı karşıya. Çin’in resmi açıklamalarına göre Doğu Türkistan’da 17 koronavirüs (covid -19) vakası tespit edildi. Ayrıca, bölgede 135 kişinin de gözlem altında tutulduğu öğrenildi. Çin’in resmi açıklamaları bu yönde olsa da, Doğu Türkistanlılar sayıların çok daha fazla olduğunu kaydediyor.

DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ TOPLAMA KAMPLARINDA KORONAVİRÜS TEHLİKESİ

Salgının başından bu yana Doğu Türkistanlı aktivistlerin en büyük endişesi, Çin’in Uygur Türklerine yönelik baskı ve asimilasyon aracı olan toplama kamplarında yeni tip koronavirüs vakalarının görülmesi ve salgına dönüşmesi.

DOĞU TÜRKİSTAN’DAKİ SALGIN TEHLİKESİYLE İLGİLİ GÜNCEL BİLGİLER

Doğu Türkistanlı aktivistlerin edindiği bilgilere göre, Urumçi kentinde sokağa çıkma yasağı uygulanmış durumda. Ve pek çok markette raflar boşaltılmış durumda, insanlar yasak dolayısıyla gıda temininde ciddi sıkıntılar yaşıyorlar. Öte yandan, Urumçi kentindeki yeni vakalar sonrası 600’den fazla uçuşun iptal edildiği ve şehirlerdeki metroların iptal edildiğini bildirildi. Ayrıca, Urumçi ve Kaşgar’daki koronavirüs kısıtlamalarının başladığı belirtilirken; Kaşgar’a giriş ve çıkışların da sınırlandırıldığı açıklandı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum