Cengiz Dağcı Okuma Yarışması Düzenleniyor

Kırım Derneği Köklüce Şubesi ve Genç Tatar'ın düzenlediği Cengiz Dağcı Okumaları Yarışması'nın ayrıntıları belirlendi. Yarışmanın katılım şartları ve jüri üyeleri açıklandı.

Cengiz Dağcı Okuma Yarışması Düzenleniyor
22 Aralık 2023 - 10:55

Kırım ve Türk dünyasının sevilen yazarı Cengiz Dağcı, eserleriyle hatırlanmaya devam ediyor. Bu amaçla, Kırım Derneği Köklüce Şubesi ve Kırım Derneği Konya Şubesinin gençlik kuruluşu Genç Tatar, Cengiz Dağcı Okumaları Yarışması düzenledi.

18 yaş ve üzerindeki herkese açık olan yarışmaya ait başvuru bilgileri ve sorular için [email protected] e-posta adresi kullanılacak. Yarışmanın son Başvuru tarihi, 14 Şubat 2024 olarak ilan edildi.

Yarışmanın şartları ve başvuruyla ilgili açıklama şöyle:

YARIŞMANIN AMACI

Cengiz Dağcı Okumaları Yarışmasının Amacı; Kırım Tatarlarının edebi sesi olan Cengiz Dağcı'yı unutturmamak, eserlerini sevdirmek, sanat gayesini genç kuşaklara kavratmak ve toplumsal değerlere farkındalık oluşturmak.

Yarışma sebebiyle sosyal etkinliğimizin sonuçlarının yarışmacılarımıza katkıda bulunması amaçlanmaktadır.

YARIŞMANIN KAPSAMI

Yarışmaya katılım serbest olup 18 yaş üstü herkes katılabilir.

BAŞVURU VE ESER TESLİM TARİHLERİ

Yarışma başvuruları, duyurulduğu tarihten itibaren başlar. Eserlerin son teslim tarihi ise 14 ŞUBAT 2024 saat:18:00’dir. Yazılan eserler e-posta adresine gönderilecektir. Başka yollarla gönderilen eserler kabul edilmeyecektir. Yarışmaya katılımlar şahsen yapılacaktır.

KATILIM ŞARTLARI

Yarışmacılar Cengiz Dağcının aşağıda bulunan dört eserinden birini seçerek yarışmaya katılacaklardır. 

"Dönüş, Regina, Ana ve Küçük Alimcan, Onlarda  İnsandı"

DEĞERLENDİRME 

Teslim edilen eserler, ön eleme ve değerlendirmeye tabi tutularak şekil şartları üzerinden değerlendirilecektir. Ön elemeyi geçen eserler Jüri tarafından değerlendirmeye tabi tutulup ödül alacak eserler belirlenecektir. İkinci aşama olarak; 9 Mart 2024 Cumartesi Saat:20:30’da Instagram ve resmi internet siteleri üzerinden canlı yayında birinci elemeden geçen 3 değerlendirme, Jüri üyeleri tarafından puanlama yöntemi ile belirlenecektir.

Jüri Üyeleri: MELEK MAKSUDOĞLU, NARİYE SEYDAHMET, OYA DENİZ ÇONGAR ŞAHİN, SERRA MENAKAY

ÖDÜLLER

BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ: 3000 TL
İKİNCİLİ ÖDÜLÜ: 1500 TL
ÜÇÜNCÜLÜK ÖDÜLÜ: KİTAP

Yarışma ile ilgili ayrıntılı bilgiye https://www.koklucekirimdernegi.org.tr adresinden ulaşabilirsiniz.

İlgili İçerikler Haber kaynağı için:https://www.qha.com.tr/diaspora/cengiz-dagci-okuma-yarismasi-nin-katilim-sartlari-belli-oldu-483096

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum