Ermeni Yemek Kitabında Ermenileri Yalanlama!

"1889 yılında İstanbul'da Ermeni alfabesi ile yazılmış ancak Türkçe yazılmış olan "İlaveli Yemek Kutabı, Alaturka ve Alafranka. "Aşçılar ve ev hanımları için" kitabı yayınlandı. Kitap ikinci kez 1907 yılında İstanbul'da Sakayan yayınevi tarafından yayımlandı.

Ermeni Yemek Kitabında Ermenileri Yalanlama!
27 Ocak 2024 - 10:40
"1889 yılında İstanbul'da Ermeni alfabesi ile yazılmış ancak Türkçe yazılmış olan "İlaveli Yemek Kutabı, Alaturka ve Alafranka. "Aşçılar ve ev hanımları için" kitabı yayınlandı. Kitap ikinci kez 1907 yılında İstanbul'da Sakayan yayınevi tarafından yayımlandı.
Turkustan.az, bu sözlerin tarihçi ve bilim adamı Zaur Aliyev tarafından söylendiğini bildiriyor.
Ona göre kitabın yazarı Ohan Aşçıyan 1857 yılında İstanbul'da doğmuştur ve asıl adı Hovannes Ohannes'tir:
"İstanbul Eminön'de kitapçılar vardı. Mezarlık kayıtlarına göre babasının adı Garabed'dir. İlginçtir ki kitapta Ermeni milli yemeği ile ilgili tek bir cümle bile yok. Ermeni ismi bile geçmiyor. "Düşünün, bir Ermeni yemek kitabı yazıyor ama ait olduğu milletle ilgili tek bir cümle bile yok."
Tarihçi, Ermeni mutfağı kavramının ortaya çıktığı dönemde şunları da kaydetti:
"Ermeniler kendilerine sahte bir tarih yazmanın yanı sıra, sahte bir mutfak da yarattılar. Türk mutfağının Ermeniler tarafından benimsenmesi 1940'lı yıllarda başlamıştır. Ermeniler bunu mutfağımız hakkında geniş bilgiler toplayarak yaptılar. Farklı dillerde kitaplar basıp, milli yemeklerimizin Ermenilere ait olduğuna bizi inandırmaya çalıştılar. Bugün bile Ermeniler yüz defa "dolma, pilav, baklava, piti bizim yemeğimizdir, lavaş'ı biz icat ettik" iddiasındadırlar ama bunun hiçbir dayanağı yoktur. Gün gelecek sana dün Azerbaycan ve Türkiye topraklarına nakledildiğin sorulacak, nasıl bu kadar zengin bir mutfağa sahip olabiliyorsun? Bu nedenle Ermenilerin önce yazarı kendi milletinden olan bu kitabı tanımaları, sonra da "kadim" bir halk olduklarını iddia etmeleri gerekmektedir."


(Globalinfo.az)
Not: Haber ilk olarak 26 Ocak 2024 tarihinde https://www.turkustan.az/news/politics/72260 sitesinde yayınlanmıştır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum