Biz sizi iyi tanırız.

İbn Haldun Üniversitesi’nin açılışında konuşan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, önemli mesajlar verdi: Biz sizi iyi tanırız. Sicili hak ve hürriyet katliamlarıyla dolu olanların bize ders vermeye kalkması komik kaçıyor.

Biz sizi iyi tanırız.
21 Mayıs 2017 - 12:15

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İbn Haldun Üniversitesi'nin İstanbul Kongre Merkezi'nde yapılan açılış törenine ve 4. Uluslararası İbn Haldun Sempozyumu'na katıldı. Konuşmasında uzun yıllar boyunca üniversite eğitiminde öğrencilerin kendi köklerinden uzak tutulduğunu belirten Erdoğan, bu durumun kültürel bir intihar olduğunu anlattı. Öte yandan teröre her fırsatta destek çıkan Avrupa ve Amerika'ya da sert çıktı. Terörle mücadele her defasında düşünce özgürlüğüyle ülkemizi eleştirmeye kalkan Batı'ya "Sicili katliamlarla dolu olanların bize ders vermesi komik oluyor" diye cevap veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasında şu açıklamaları yaptı:

 İBN HALDUN'U YOK SAYDILAR: İbn Haldun ve eserleri uzun süre ikinci plana atılmıştır. Sadece batı dünyasında değil ülkemizde de sosyal bilimlere katkısı bilinçli bir şekilde perdelenmiştir. En basitinden Batılı bilim adamlarınn sosyolojiye katkıları önemsenirken, İbn Haldun adeta yok sayılmıştır. Yüzünü batıya dönmüş, bilginin yegane kaynağı olarak batıyı kabul eden Türk aydınları hikmeti tarihin kaşifi İbn Haldun'u adeta ademe mahkum etmeye çalışmıştır.

 BİZ SİZİ İYİ TANIRIZ: Kendi ideolojileri dışındakilere hayat hakkı tanımayanlar, bugün düşünce özgürlüğü üzerinden devletimizi hedef alıyorlar. Biz sizi iyi tanırız. Düne kadar yasakçı zihniyetin en ateşli savunucuları olanlar, bugün demokrasi fanatiği numarasıyla kendini paralıyor. Kimse kimseyi kandırmasın. Sicili hak ve hürriyet katliamlarıyla dolu olanların bize ders vermeye kalkması komik kaçıyor, komik.

 SİLAHLA HAK ARANMAZ: Bizim mücadelemiz farklı düşüncelerle değil, bizim mücadelemiz terörle, terör örgütleriyle ve bu cinayet şebekelerine sözlü ve fikri mühimmat sağlayanlarladır. Dünyanın hiçbir ülkesinde terör örgütlerinin propagandasını yapmak düşünce özgürlüğü kapsamına girmez. Hiçbir medeni devlet, terör şebekelerinin üniversitelerde yuvalanmasına izin vermez. Silah, molotof ve şiddet asla hak aramanın aracı olamaz.

 AVRUPA''DA ÖZGÜRLÜK...: Fransa'da yeni Cumhurbaşkanı kendi aleyhine yayın yaptı diye bir gazeteciyi hemen içeri aldılar. Onlar yaptı mı hak, Türkiye'deki yaptı mı haksızlık. Terör örgütlerine methiyeler düzmenin fikir özgürlüğüyle alakası yoktur. Teröre hizmet etmediği sürece her türlü fikrin serbestçe tartışılmasını temin ederken, terörle mücadelemizi de kararlılıkla sürdüreceğiz.

 İYİ, GÜZEL NE VARSA ALDIK: Geçmiş tecrübeler bize geleneğimizi yok sayarak hedeflerimize ulaşamayacağımızı göstermiştir. Karşımdaki gençliği ben inşa ve ihya hareketinin mimarları olarak görüyorum. Tabii ne Batı'yı bilen ne de Doğu'yu özümsemiş, parçalanmış karakterlerle değil; yerini, yurdunu, kültürünü bilen kuşakla yolumuza devam edebiliriz. Bizim tarih boyunca ne ilmin kaynağıyla ne de alimin kimliğiyle sorunumuz oldu. İyi, faydalı ve güzel olan ne varsa aldık, hayatımıza tatbik ettik.

 GEÇMİŞ YOK SAYILAMAZ: Bu ülke ne çektiyse aşağılık kompleksinden çekti. Bu millete en büyük zulmü bağrından çıktığı toplumun değerlerine düşman, yasakçı baskıcı jakobenler yapmıştır. Batıda ne bulursa alıp hiçbir elekten geçirmeyerek ülkemize boca eden ilim, akademi müfredatımızı felç etmiştir. Kolaycı ve kopyacı yaklaşım nedeniyle özgün yerli çığır açan eserler ortaya konamamıştır.

 14 YILLIK MÜCADELE: 2003'ten beri demokrasiden hukuktan asla taviz vermedik. İnsanımızı makarnacı, kömürcü, göbeğini kaşıyan adam diyerek aşağılayan millet düşmanlarının devrine son verdik. Nasıl şafağın parıltısından rahatsız olanlar varsa yeni Türkiye'nin aydınlığı, varlığını karanlığa borçlu olanları rahatsız ediyor. Ancak biz, yolumuza devam edeceğiz.
.Kaynak:http://www.takvim.com.tr/guncel/2017/05/21/biz-sizi-iyi-taniriz

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum