Batı Trakya'dan Anavatan'a anılar

Batı Trakya'dan Anavatan'a anılar
14 Mart 2021 - 19:56

Batı Trakya'dan Anavatan'a anılar

On parmağında on marifet denilen çok yönlü tıp adamlarımızdan Prof. Dr. Rehat Faikoğlu, anılarından kesitleri kısa hikayelere dönüştürerek kitaplaştırdı. Batı Trakyalı Evladı Fatihan Prof. Dr. Rehat Faikoğlu İskeçe doğumlu. Üniversite eğitimi için geldiği anavatanı Türkiye'de hizmet vermeyi sürdüren Faikoğlu, Batı Trakya'dan getirdiği görgü ve kültürü burada pekiştirerek zenginleştirdiği birikimini geçmişte gazete sütunlarında da paylaşmış. Doktorluğu kadar kalemi de takdir görünce Faikoğlu yazdıklarını artık kitaplaştırmak zorunda kalmış ve "The Esintiler" adını verdiği çalışma ortaya çıkmış. "Eskiden Benim Köyüm hep Ormanlıktı..." altbaşlıklı kitabı hakkında Faikoğlu şunları söylüyor:

"İnsan yaşamında belirli dönemler ve bazı olaylar vardır ki hiç unutulmaz. Fırtınalar, tsunamiler, boralar, tayfunlar, hortumlar geçmiştir yaşamımızda ve asla onları unutmaz, tarihleri ile hatırlarız acısı ve tatlısı ile... Daha çok çocukluk yıllarımızda gelip geçen ama bugün düşününce o zaman delip geçen bazı olayları hâlâ unutamayız. Bugün sam yeli, meltem kıvamında nitelenseler dahi hiç unutulmazlar. Küçücük yaşımda yaşadığım rencide edici o günkü olayların beni nasıl kamçıladığını ve 'Başaracağım, göreceksiniz!' dedirttiğini hatırlıyorum.

Bamya çorbasını nasıl unuturum! Anneannemin tören sofralarında, kardeşimle benim annemin dizinin dibinde üçüncü sınıf muamelesi gördüğümüzü... Dayılarımızın bize nasıl dudak bükerek baktıkları hâlâ gözümün önünden gitmiyor. Profesör değil, ne olursanız olun unutulmuyor!

O günlerdeki olaylardan günümüze kadar olanlarından hatırladıklarımı ve güncel olanları mizahi dille yazarak siz sayın okuyucularımın takdirlerine sunuyorum..."

Nobel Bilimsel Eserler Tel:(0312) 418 20 10

Kaynak Yeniçağ: Anadolu Türkünün kaynağına yolculuk

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum