Misli Baydoğan'ın "Zaman Yolcuları" Kitabı

Misli Baydoğan'ın "Zaman Yolcuları" Kitabı
20 Ocak 2024 - 16:10

Hem çocuklara, hem büyüklere
Ahmet YABULOĞLU
Ahmet Yabuloğlu

Uzun yıllar çocuk psikoloğu olarak görev yapan Misli Baydoğan, “Zaman Yolcuları” adlı kitabını sahip olduğumuz kültüre ve tarihe, çocukların da sevgiyle bakabilmelerine yardımcı olmak için kurgulayıp kaleme almış. Bu yolla, çocukların okurken macera duygusuyla hem öğrenmelerini hem de eğlenmelerini hedeflemiş.

Günümüzde yaşayan, her biri farklı aile öykülerine ve kişilik özelliklerine sahip yedi çocuk bir gün uykuya daldılar. Uykularında hepsi aynı rüyayı gördü ve kendilerini Mucizeler Ormanı’nda buldular. Bildikleri hiçbir ormana benzemeyen bu masal diyarında onları bekleyen en büyük sürpriz Dede Korkut’tu.

Mucizeler Ormanı’nı avucunun içi gibi bilen Dede Korkut, çocuklara çok önemli bir görev verecekti: Asırlar önce kaybolmuş olan Yağmur Taşı’nı bulmak. Çocuklar artık bu görevi yerine getirebilmek için her gece uykuya dalmayı ve Rüya Ülkesi’ne gitmeyi dört gözle bekleyeceklerdi. Çocuklar zamanda geriye doğru gittikçe, kendilerini çok ünlü destanların içinde ve çok uzak ülkelerin topraklarında türlü maceraların içinde buldukça birbirlerini daha yakından tanıyacak, dostluğun, güvenin ve cesaretin önemini öğreneceklerdi. Acaba rüyalarında böylesine büyümeleri ve değişmeleri, gerçek dünyadaki sorunlarını çözmeye de yardımcı olacak mıydı?

Dünya Çocuk Edebiyatı’ndaki benzerleri gibi erişkinlerin de zevkle okuyacaklar türden bir çalışma olan “Zaman Yolcuları”, çocuklarla daha etkili iletişim kurmak ve günümüzde sık karşılaşılan aile içi bazı iletişim sorunlarına farklı gözlerle bakabilmek için erişkinlere de ışık tutacak özellikte.

Ötüken Neşriyat

Tel:(0212) 251 03 50
İlk yayın yeri:https://www.yenicaggazetesi.com.tr/osmanlinin-en-uzun-yuzyilina-taniklik-etmek-756718h.htm

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum