Batı Trakya'da Türk Okulları Kapatılıyor!

Birlik gazetesinden İlhan Tahsin'in verdiği habere göre Batı Trakya’daki Türk Azınlığa ait Türk İlkokulları bu yıl da öğrenci azlığı gerekçe gösterilerek kapatılmaya devam ediyor.

Batı Trakya'da Türk Okulları Kapatılıyor!
10 Ağustos 2023 - 18:05

İlhan Tahsin fotoğrafı 
İlhan Tahsin
 

Batı Trakya’daki Türk Azınlığa ait Türk İlkokulları bu yıl da öğrenci azlığı gerekçe gösterilerek kapatılmaya devam ediyor.

Yunanistan Eğitim Bakanlığına bağlı Doğu Makedonya – Trakya Eyaleti İlköğretim ve Ortaöğretim Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Rodop ilinde yedi, İskeçe ilinde iki olmak üzere toplam dokuz Türk İlkokulu kapatılıyor.

Katıldıkları etkinliklerde her fırsatta Azınlık eğitiminden bahseden Milletvekili ve Belediye Başkanlarının vede Eyalet Meclisi Azınlık seçilmişlerinin ağzını bıçak açmıyor.

Bu okulların kapatılması da STK’ların yayınladığı “KINAMA” yazılarıyla geçiştirildi.

Esas mücadeleyi Atina’da vermesi gereken Milletvekilleri ise bakın nelerle uğraşıyor!

Rodop Milletvekili İlhan Ahmet, Vatandaşı Koruma, Altyapı ve Göçmenlik ve İltica Bakanlarına, kaçak göçmenleri taşıyan araçların Egnatia Otoyolu’na aksi istikametten girmeleri ile ilgili soru önergesi sundu.

SİRİZA Partisi Rodop Milletvekili Özgür Ferhat, Attika Bankası’nın Gümülcine’deki şubesinin kapatılması konusu hakkında soru önergesi sundu.

PASOK Partisi İskeçe Milletvekili Burhan Baran sağlık sistemindeki sorunlarla uğraşıyor.

Hüseyin Zeybek ise sakin ve sessiz sedasız köyleri gezmeye devam ediyor.

Tabii ki bunları da yapmaları gerekiyor. Ama asıl sorun şu anda ve aciliyet arz eden nedir?

Pekiii!!! Batı Trakya’da Türk Azınlığın okullarının neden kapatıldığını ilgili Bakanlıklara hitaben kim ne şekilde gündeme getirecek?

Azınlığın hakkını kim arayacak?

Tam zamanı değil mi?

Ortak bir soru önergesi ve Eğitim Bakanlığına hatta Başbakan Miçotakis’e gitmeleri gerekmiyor mu?

Ne dersiniz? ben ve Batı Trakya’da Azınlık insanı mı yanlış düşünüyor acaba?

Cevap…………

 

Eski Başbakan Yardımcısı, Batı Trakya kökenli siyasetçi Hakan Çavuşoğlu da Anavatan Türkiye’de bulunduğu konumdan sesimiz olmaya çalışıyor.
– “Okulların kapatılması, eğitim sektöründeki iş gücü ve istihdam açısından da olumsuz etkilere yol açıyor. Bölgedeki öğretmenler, personel ve diğer ilgili kişiler işsiz kalacak ve ekonomik göçe zorlanmış olacak.”
– “Azınlık okullarının kapatılması, Müslüman Türk öğrencilerin toplumsal uyum ve entegrasyonunu zorlaştırabilir. Azınlık okulları, öğrencilere kendi kültürel değerleriyle toplum içinde var olma ve diğer toplum üyeleriyle etkileşim kurma fırsatı sunuyor.”
Kaynak:https://birlikgazetesi.org/bati-trakyada-okullar-kapatiliyor-milletvekilleri-nelerle-ugrasiyor/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum