Azerbaycan-İran sınırında çatışma: 2 Azerbaycan askeri şehit oldu

Azerbaycan-İran sınırında çatışma: 2 Azerbaycan askeri şehit oldu
16 Mayıs 2021 - 17:04

Azerbaycan-İran sınırından yasa dışı geçiş yapmaya çalışan uyuşturucu kaçakçılarının açtığı ateş sonucu çatışma çıktı. “Dur” ihtarına uymayan kaçakçıların ateş açması sonucu 2 Azerbaycan askeri şehit oldu.

Azerbaycan Devlet Sınır Koruma Hizmetinden dün yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan’ın Yardımlı ilinin Gendere köyü kırsalında Göytepe sınır müfrezesinin hizmet alanındaki devlet sınırını İran’dan Azerbaycan’a geçmeye çalışan kimliği belirsiz üç kişi ihlal etti. Üç kişiyle sınır muhafızları arasında çatışma çıktı. Üsteğmen Samir Eyvazov ve Astsubay Farid Alimov sınırı ihlal edenlerin açtığı ateş sonucu yaralandı. Askerler derhal tıbbi bir tesise tahliye edildi, ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

Samir Eyvazov ve Farid Alimov

10 KG UYUŞTURUCU ELE GEÇİRİLDİ, KAÇAKÇILAR ARANIYOR

Olayın meydana geldiği alan kapatıldı ve hava kontrolü için sınır uçakları kullanıldı. İran vatandaşı olduğu tahmin edilen fakat kimlikleri henüz belirlenemeyen kaçakçılardan birinin yakalandığı, ikisinin kaçtığı, olay yerinde yaklaşık 10 kilogram uyuşturucu madde bulunduğu kaydedildi. İran İslam Cumhuriyeti vatandaşı olan bir sınır ihlalcisini de tespit etmek için önlemler alındığı açıklandı. 2 zanlının arandığı, olayla ilgili ise kolluk kuvvetleri ve İran tarafı bilgilendirildi.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Ayyıldız Huri Kaptan
16 Mayıs 2021, 10:29

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum