Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den Ermenistan'a sert 10 Kasım uyarısı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'den Ermenistan'a sert 10 Kasım uyarısı
27 Şubat 2021 - 13:06

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan’ın 10 Kasım bildirisine uyması ve uygulaması konusunda uyarı içeren açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Aliyev, Erivan’ın bildiriye uymaması halinde daha da ağır duruma düşeceğine dikkat çekti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, bugün video konferansla katıldığı toplantıda yerli ve yabancı gazetecilerin sorularını yanıtladı. Azerbaycan ordusunun 44 gün süren mücadele sonucunda topraklarını Ermeni işgalinden kurtardığı Dağlık Karabağ’daki ateşkesin ardından; Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki Ermenistan’ın yenilgisini kabul ederek imzaladığı üçlü bildiriye değindi. Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan’daki siyasi krize rağmen 10 Kasım 2020’de Rusya, Azerbaycan ve Ermenistan arasında imzalanan bildirinin uygulanmasını umduğunu belirterek, “Ermenistan’ın 10 Kasım bildirisini uygulayacağını umuyorum. Aksi halde Ermenistan daha da ağır duruma düşecektir. Başka seçenek yok. Onlar yeni gerçeklikleri kabullenmeliler.” dedi.

“BUNUN SORUMLUSU, ÖNCEKİ VE ŞİMDİKİ YÖNETİMDİR”

Cumhurbaşkanı Aliyev, Ermenistan’da devam eden olaylar için ülkenin “iç meselesi” diyerek, “Bugün Ermenistan öyle bir ağır durumdaki oradaki süreçler devletin temelini sarsıyor. Bunun sorumlusu Ermenistan’ın önceki ve şimdiki yönetimidir. Koçaryan-Sarkisyan cuntası ülkeyi bu hale getirdi.” diye konuştu.

“BİZİ DİNLESELERDİ BÖYLE REZİL DURUMA DÜŞMEZLERDİ”

Ermenistan’ın düştüğü durumun asıl nedenin, Azerbaycan topraklarını yıllarca işgal altında tutmaları olduğunu vurgulayan Aliyev, “Ermenistan’ı ekonomik olarak sarsmak, tecrit etmek bizim politikamızdı. Topraklarımızın işgaline son verin diyordum. Zamanında bizi dinleselerdi şimdi böyle rezil duruma düşmezlerdi.” ifadelerini kullandı.

https://qha.com.tr/haberler/


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum