"Atatürk ve Din"

"Atatürk ve Din"
28 Nisan 2020 - 15:24

 

Atatürk'le 7 yaşında karşılaşmasının ardından hayatı boyunca onunla ilgili araştırmalar yapmayı kendisine uğraş edinen ve bunun sonucunda beş bini aşan sayıda Atatürk fotoğrafıyla Türkiye'nin bu alandaki en büyük koleksiyonuna sahip olan Hanri Benazus, ayrıca 96 telif eserin de sahibi. "Atatürk ve Din" de bu kitaplardan biri. Benazus, bu kitabında dikkate aldığı noktaların altını şöyle çiziyor:

Mustafa Kemal Atatürk, İslam inancına sahip gerçekçi bir dindar olarak, laikliği din ve vicdan özgürlüğünün temeli olarak kabul etmiştir. "Gericilik" olarak tanımlanan tehlikenin ise dinin kendisinden değil, dine sokulan hurafelerden, batıl inanışlardan ve çarpık yorumlardan kaynaklandığını görmüş ve bunları dinden temizlemek için çaba göstermiştir.

Bizlere düşen görev, Atatürk'ün de yaptığı gibi, hurafelere ve batıl inanışlara karşı gerçek İslam'ı savunarak ve öğreterek mücadele etmek, öte yandan da Mustafa Kemal Atatürk'ün mirasını "din karşıtlığı" gibi göstermek isteyen odaklara karşı tavır almaktır.

İleri Yayınları

Tel:(0212) 481 92 57

Kaynak Yeniçağ: Gafletten uyanalım!

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/gafletten-uyanalim-276765h.htm

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum